3 yaşındaki Dilan'a tecavüz mü edildi?

3 yaşındaki Dilan'a tecavüz mü edildi?

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 3 yaşındaki Dilan B.'nin yuttuğu "boncuk" nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı

Sosyal medya dün yaşanan bu olayla çalkalanıyor. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde evinin önünde 3 yaşındaki Dilan B.’yi yerde gören yakınları sağlık ekiplerine bildirdi. Dilan B. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 3 yaşındaki Dilan B.'nin yuttuğu "boncuk" nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Ancak twitter'da "#DilanaNeOldu" hashtagi altında yapılan yorumlarda "tecavüz" iddiası ortaya atıldı
 
Olay Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi Gürakar Beldesi'nde meydan geldi. İddiaya göre evinin önünde oynayan 3 yaşındaki Dilan B.’den bir süre haber alamayan yakınları evin önüne çıktı. Küçük kızı yerde hareketsiz gören yakınları ilk yardım ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri nefes almadığını tespit ettikleri küçük kıza müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından Dilan B. Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı. Küçük kız yolda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Hayatını kaybeden Dilan B.’nin ilk boncuk yuttuğu açıklandı. Ancak hastanede Dilan'ın "tecavüz sonucu öldüğü" iddiaları ortaya atıldı.
 
Ölüm sebebi tam olarak tespit edilemeyen küçük kızın cenazesi otopsi yapılmak üzere Diyarbakır’a gönderildi. Küçük Dilan’ın sır ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldı.
 
İşte twitter'da yapılan bazı yorumlar şöyle:
 
@wiccan0_1: bu iş daha nereye kadar gidecek insanlıgımdan utanıyorum #DilanaNeOldu demeye korkuyorum
 
@irfan_krk: 3 yaşındaki kızın vücudunda tecavüz emareleri bulunmus.#DilanaNeOldu, ne oldu vicdanlara suskunsunuz ne oldu bu topluma böyle...”
 
@yeldaakpnar1: #DilanaNeOldu boncuk yuttu diye kapatanlara da , bunu 3 yaşındaki dilan bebeğin hayatı söndüren haine de yazıklar olsun :((
 
@mermmaaiidd: Nasıl bı sapıklık?nasıl bı ülke halıne geldık? .Artık kesın çözümler getırın bole ınsanların var oldugu bı ulke ıstemıyoruz.#DilanaNeOldu
 
@NaferErmis: Bir kadına tecavüz sinirimizi bozar, bir çocuğa tecavüz tüylerimizi diken diken eder, bir bebeğe tecavüz ise kanımızı dondurur #DilanaNeOldu
 
@abagis: Utanma duygusunu,adalet duygusunu,vicdanini kaybeden ulkenin buyume hizindan bana ne.Buyume turkiye.kucul biraz ve utan,uzul. #dilananeoldu
 
@hamdialkan: #DilanaNeOldu insanlığın bittiği yerdeyiz.. hayvanlar bile bunu yapmaz..!
 
@OPAMUKOGLU: Devlet, çoğunluğun yararını temsil eden bir teşkilat değil, hukuk düzenleyen, adalet sağlayan ahlaki bir varlıktır. #DilanaNeOldu
 
@fuldenuras: urfa da 3 yaşındaki çocuğa tecavüz kuşkusu ? bunu yapan insanmı o insansa ben değilim #DilanaNeOldu
 
@emavioglu: #DilanaNeOldu Siverek'ten yanıt: 112 doktoru vajinal bölgede yırtık olduğunu belirledi, doktor olayı büyütmemesi için telefonla uyarıldı!
 
@ferhatttunc: 3 Yaşındaki #DilanaNeOldu diye soralım.Tecavüze uğradığı söylentisi dogru mu ve gercekler neden gizleniyor!! #DilanaNeOldu
 
@UmutOranCHP: Eğer devlet yetkilileri, 3 yaşındaki çocukları değil, 3 yaşında çocuklara tecavüz edenleri korumaya çalışıyorsa artık iflas etmiş demektir.
 
@sabahatakkiraz: Hayatımda zorlandığım anlar oldu. Midemin bulandigi, tiksindigim ama 3 yaşındaki bir bebeğe tecavüz beni kahretti.O masuma nasıl kıydınız
 
CHP KONUYU MECLİSE TAŞIDI
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde tecavüze uğradığı iddia edilen 3 yaşındaki Dilan B.'nin durumunu TBMM'ye taşıdı.
 
Siverek Devlet Hastanesi'nde 'boncuk yuttuğu' için hayatı kaybeden Dilan B.'nin tecavüze uğradığı ve bunun gizlendiği iddiaları Meclis gündemine taşındı. CHP'li Oran, TBMM Başkanlığı'na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından cevaplaması için bir soru önergesi verdi. Bakan Şahin'e "Bu olayın üstünü kapatmak isteyen kamu görevlileri hakkında hangi adli ve idari işlemler başlatılmıştır?" diye soran Oran "Bakanlık'tan Dilan'a ne olduğunu öğrenmek ve ortaya çıkarmak için yapılan girişimlerin' neler olduğu sorusuna da cevap istedi. Oran ayrıca, Edirne'de meydana gelen tecavüz olayını da Meclis gündemine taşıyarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu tür olayların önlenmesi için geliştirdiği projeler hakkında bilgi istedi.
 
CHP'li Oran Meclis Başkanlığı'na gönderdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti;
 
-Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde evinin önünde yerde bulunan 3 yaşındaki Dilan B. Siverek Devlet hastanesine götürülmüş ve burada hayatını kaybetmiştir. Yapılan açıklamada Dilan B.’nin "boncuk yuttuğu" ve bu sebeple vefat ettiği açıklanmıştır. Daha sonra gelen bilgilere göre ise 3 yaşındaki Dilan B.’nin tecavüze uğradığını gösteren ciddi bulgular ortaya çıkmıştır. Şayet tecavüz iddiaları gerçek ise, bu olayın üstünü kapatmak isteyen kamu görevlileri hakkında hangi adli ve idari işlemler başlatılmıştır? Dilan’a ne olduğunu öğrenmek ve ortaya çıkarmak için Bakanlığınız tarafından yapılan girişimler nelerdir?
 
-Yine 10 Eylül 2012 günü, Edirne’de 14 yaşında sağır, dilsiz ve kör bir kızın aralarında 76 yaşında bir kişinin de olduğu 7 kişi tarafından tecavüze uğradığı iddiası kamuya yansımış, şahıslar tutuklanmış, tecavüz mağduru olan 14 yaşındaki kız çocuğunun da 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkmıştır. Bakanlığınız tarafından kendisine herhangi bir adli veya maddi destek sunulmuş mudur? Konu hakkında herhangi bir girişimde bulundunuz mu? Adli ve idari süreçleri takip etmekte misiniz?
 
-1 Ocak 2003-30 Haziran 2012 tarihleri arasında, tecavüz mağduru olan 18 yaşının altındaki kız çocuğu sayısı nedir? Özellikle kadınlara yönelik fiziki ve maddi şiddetle mücadele için hangi projeler Bakanlığınız tarafından ortaya konulmuş ve uygulamaya geçilmiştir? Bu kapsamda Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından ifade edilen "Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar" gibi tecavüzü meşrulaştıran, doğallaştıran, tecavüz mağdurunu ötekileştiren ifadelerin normalleşmesini engellemek için de bir projeniz bulunmakta mıdır? Bu konuda Sağlık Bakanı ile herhangi bir girişiminiz oldu mu?
 
CHP NAZLIAKA MECLİS'TE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
 
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 112 doktorunun verdiği rapora göre evinin önünde ölü bulunan 3 yaşındaki Dilan’ın küçücük bedeninde tecavüze uğradığına dair emareler olduğunu belirterek, “3 yaşındayken boncuk yuttu, 14 yaşında kendi rızasıyla beraber oldu, 22 yaşında hak etti! Peki tecavüz sayılması için kaç yaşında olması gerekecek?” diye sordu.
 
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Şanlıurfa Siverek’te 3 yaşındaki Dilan evinin önünde ölü bulundu. Bir çocuğun ölümü bile başlı başına trajik bir olayken henüz bebek olan Dilan’ın tecavüz sonucu hayatını kaybetme ihtimalini tanımlayacak bir kelime bulmak çok zor. 112 doktorunun verdiği rapora göre Dilan’ın küçücük bedeninde tecavüze uğradığına dair emareler var” dedi. “Artık bu ülkede sadece kadının değil, çocuğun da adı yok. Çocuklarımız isimleri ile değil, ad ve soyadlarının baş harfleri ile anılır oldu” ifadesini kullanan Nazlıaka, “Ülkemizde sıklıkla yaşanan taciz, cinsel istismar, tecavüz, ensest gerçeğiyle yüzleşmeli, bu olayları örtbas etmek yerine caydırıcı cezalar verilmelidir” dedi. Ağustos ayında 10 ilde 18 kadının tecavüze uğradığına işaret eden Nazlıaka, “18 kadına tecavüz eden 24 kişiden sadece beşi tutuklandı. Tecavüz edilen kadınların yaşları 16 ila 30 arasında değişiyordu. Bunlar kayıtlara geçen ve sadece bir aya ilişkin veriler. Bu veriler bile kadınların, çocukların bu ülkede nasıl bir risk altında yaşadıklarını anlamak için yeterli” dedi. “3 yaşındayken boncuk yuttu, 14 yaşında kendi rızasıyla beraber oldu, 22 yaşında hak etti! Peki tecavüz sayılması için kaç yaşında olması gerekecek?” sorusunu yönelten Nazlıaka, “Dilan’la ilgili gelecek son adli tıp raporunu büyük bir kaygı ve endişe ile beklemekteyim. Bu olayın unutulmasına izin vermeyeceğimi ifade etmek isterim. Sevgili Dilan, sen şimdi yaşıtlarınla oyunlar oynamalıydın, bizi affet bile diyemiyorum” dedi.
 
Olayın takipçisi olacağını vurgulayan Nazlıaka, Şanlıurfa’ya gideceğini de kaydetti.
 
-SORULAR- “Boncuk yuttu bilgisini kim verdi?" sorusuna Nazlıaka, “Basına yansıyan bilgilere göre önce boncuk yuttuğu söyleniyor, basına yansıya bilgilere göre ilk başta bu olayı örtbas etmek istiyorlar o nedenle boncuk yuttuğu söyleniyor daha sonra 112 doktorunun raporuna bakılarak tecavüze dair emareler tespit ediliyor” yanıtını verdi.
 
HADIM’A DESTEK VERMEDİ
 
“Hadım etme cezası ne kadar caydırıcı olur?” sorusuna da Nazlıaka, “Hadım konusu gündeme gelmişti, ancak ben taciz, tecavüz, ensest bütün bunların insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla yapılacak olan cezalandırmaların da insan haklarına aykırı yöntemlerle olmaması gerektiğini düşünüyorum. Hukuk sistemi içerisinde üretilmesi gereken cezalandırılmalar olması gerektiğini düşünüyorum” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.