30 yıl sonra gelen itirafla şok oldu!

30 yıl sonra gelen itirafla şok oldu!

Sakarya'da 30 yıl önce intihar ettiği sanılan kişinin cinayete kurban gittiği öğrenildi.

Oğlunun cinayete kurban gittiğini bilen ve yıllarca bu sırrı saklayan N.B.'nin, öleceğini düşünerek cinayet sırrını torunuyla paylaşmasıyla gerçek ortaya çıktı.

Adapazarı Yenidoğan Mahallesi'nde yaşayan E.B., 11 Ocak 1979 yılında başından vurulmuş halde bulundu. Olay aile fertlerinin ifadeleri ve polisin araştırması sonucu kayıtlara intihar olarak geçti. Aile büyükleri maktulün oğlu E.B.'ye babasının intihar ettiğini söyledi. Yıllarca babasının ölümünü intihar olarak bilen oğul E.B., dedesi N.B.'den 30 yıl sonra babasının intihar etmediğini amcasının oğlu S.B. tarafından vurularak öldürüldüğünü öğrenince polise şikayette bulundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis dede N.B.'nin ifadesine başvurdu.

N.B.'nin, öz oğlu E.B.'nin 1979 yılında yeğeni S.B. tarafından öldürüldüğünü, olaydan sadece kendisinin ve yeğeninin bilgisinin olduğunu, yeğenini arındırmak için oğluna intihar etmiş süsü verdiklerini söylediği öğrenildi.

Öte yandan, cinayet şüphelisi olan S.B., başka bir suçtan Maltepe Cezaevi'nde hükümlü olarak kaldığından ifadesi alınamadı.

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

Suçun işlendiği tarihte cinayet suçlarıyla ilgili zaman aşımı süresinin 20 yıl, yeni ceza kanununda ise 30 yıl olduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :