30 yıl su sıkıntısı beklenmiyor

30 yıl su sıkıntısı beklenmiyor

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'nin içme suyu problemlerine 2040 yılına kadar sorun olmayacak şekilde çözüm üretiyoruz" dedi.

Canik Kültür Merkezi'nde 'AK Parti Türkiye Buluşmaları' toplantısı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıkta görev aldıktan sonra, proje ve yatırımlarında inceleme yaptığını, 3,3 milyar TL tasarruf sağlanarak başka yatırımlarda kullanıldığını söyledi.

Daha önce bakanlığın 9 tesis açılışı gerçekleştirdiği, kendi dönemlerinde 774 tesis açılışının yapıldığı bilgisini veren Eroğlu, yatırımların 180 adedinin baraj ve göletler olduğunu kaydetti.

Gelecekte AK Parti iktidarı döneminde ne kadar önemli işler yapıldığının görüleceğini ifade eden Eroğlu, "Türkiye'nin içme suyu problemlerine 2040 yılına kadar sorun olmayacak şekilde çözüm üretiyoruz. 30 milyon kişiye ilave su getirildi. Her 7 kişiden 3'ü Başbakanımızın getirdiği suyu içiyor. Bütün Türkiye'de içme suyu problemlerini çözdük. Ama yapılacak daha çok şey var" diye konuştu.

Dünyada ağaçlandırmada üçüncü sırada yer alındığını dile getiren Eroğlu, "Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrol Seferberliği başlattık. Büyük düşünerek hedefler koymak lazım. 2012 yılına kadar, 3 milyon 300 bin hektar alan ağaçlandırılacak. Belçika kadar bir yüzölçüm. Toplamda 2,5 milyar adet fidan dikeceğiz" şeklinde konuştu. Eroğlu, eğitim, sağlık ve ulaşım yatırımlarının yanı sıra, yeni anayasa paketi hakkında da görüşlerini açıkladı. AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İl Başkanı Adem Güney'de birer konuşma yaptı. Toplantıya, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Fatih Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve parti teşkilatı katıldı.
 

Etiketler :