300 Gram tümör alındı

300 Gram tümör alındı

Rize'de, boynundaki 300 gram tümörle dünyaya gelen iki günlük bebek, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Alınan bilgiye göre, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğum yapan Neslihan Cebir'in erkek bebeği, dünyaya boynunda 300 gram büyüklüğünde tümörle geldi.

İki günlük bebeğin boynundaki tümör, Çocuk Cerrahisi Kliniği doktorlarından Opr. Dr. Zafer Dökümcü ve Opr. Dr. Burcu Karantinacı Tuna tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla alındı.

Opr. Dr. Dökümcü, doğum öncesinde bebekteki sorunu bildiklerini belirterek, ''Meslektaşımla birlikte sorunu değerlendirdik. Doğumun hemen sonrasında bebeğe doğumhanede ilk müdahalesini yaptık. Bebeği yeni doğan ünitemizde izlemeye aldık. Yaptığımız tetkikler sonucunda, damarsal bir anormallik olarak değerlendiğimiz sorunun beklenmesi halinde tehlikeli olabileceğine kanaat getirerek, bebeğe cerrahi müdahalede bulunduk'' dedi.

Boyundaki kitlenin yüz ile yakın ilişkisinden dolayı ameliyatı Plastik Cerrahi ve Rekonstrüksiyon Kliniği doktorları ile birlikte yaptıklarını ifade eden Opr. Dr. Zafer Dökümcü, ''Boynun sol yanını kaplayan kitleyi tamamen almayı başardık. Bebeğimiz şu an sağlıklı ve durumu daha iyiye gidiyor. Bu, tamamen bir ekip işidir. Doğum öncesi teşhis aşamasından ameliyat hazırlığına, anesteziden ameliyat sonrası bakıma kadar geçen sürede pek çok kişinin emeği geçmiştir. Herkese teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Cebir ailesinin de ameliyatın başarılı geçmesi nedeniyle çok mutlu oldukları bildirildi.

AA

Etiketler :