303 Suriyeli daha Türkiye'ye sığındı

303 Suriyeli daha Türkiye'ye sığındı

Aralarından 1 askeri hâkim general, 1 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 1 teğmen de var...

 

Ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında Suriye ordusundan ayrılarak muhalif kanada geçen üst rütbeli subaylarında bulunduğu 303 Suriyeli Türkiye'ye sığındı.
 
Halep, İdlip, Rakka ve Deryzor kentlerinden sorumlu olduğu ileri sürülen adı ve rütbesi açıklanmayan askeri hâkim general ile bir binbaşı, bir yüzbaşı, bir üsteğmen ile bir teğmen, sınırı geçerek Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Bükülmez ve Kuşaklı köylerine geldi. Tel örgülerden geçerek Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Suriyeli subaylar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından aileleriyle birlikte Apaydın Çadır Kenti'ne gönderildi. Gece boyunca sivil Suriyelilerin de sınırdan geçişi devam etti. Askerlerle birlikte gece boyunca toplam 303 Suriyeli, Türkiye'ye geçiş yaptı.
 
10 YARALI AİLELERİNİN YARDIMIYLA GELDİ
Öte yandan Suriye'deki iç çatışmalarda yaralanan 10 Suriyeli, yakınlarının yardımıyla Türkiye'ye getirildi. Suriye'nin Halep ve İdlip kentlerine bağlı köylerde çıkan çatışmalarda silahla yaralandığı belirtilen 10 Suriyeli, yakınlarının yardımıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köylerine geçiş yaptı. Yaralılar, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
 
Durumu ağır olan 4 Suriyeli, Reyhanlı'da yapılan ilk müdahalenin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların yakınları, Halep ve İdlip kentleri ile yakın çevrelerinde çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu, halkın gıda sıkıntısı çektiğini belirtti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.