317 Nijeryalıyı ışığa kavuşturduk

317 Nijeryalıyı ışığa kavuşturduk

Gönüllüler Platformu öncülüğünde Nijerya'ya giden gönüllü doktorlar, gözleri görmeyen fakir halkın yüzünü güldürdü.

Gönüllüler Platformu öncülüğünde Nijerya'ya giden gönüllü doktorlar, gözleri görmeyen fakir halkın yüzünü güldürdü. 35 doktor, 317 Nijeryalı'ya katarakt ameliyatı ve 150 cerrahi ameliyat gerçekleştirerek Afrika'ya umut taşıdı.

Gönüllüler Platformu öncülüğünde Kutup Yıldızı Derneği, Konya Dosteli Derneği, Adana Dosteller Derneği, Gümüşsuyu Vakfı üyesi 35 doktor 12 gün önce gittikleri Nijerya'dan döndü. Kazablanka üzerinden İstanbul'a gelen gönüllüleri Atatürk Havalimanı'nda yakınları çiçeklerle karşıladı.

 

Havaalanında Cihan muhabirine açıklama yapan Gönüllüler Platformu Başkanı İbrahim Ceylan, 2006'da başlatılan Afrika'ya yardım hareketinin çığ gibi büyüyerek devam ettiğini söyledi. Afrika'da 1 milyon kişiye 1 göz doktoru düştüğünü hatırlatan Ceylan, "Yaptığımız iş, Türkiye'deki bütün sağlık kuruluşlarına açık, yani bu sadece bizim işimiz değil herkesi bu işe el atmaya davet ediyoruz." dedi. Ceylan, Nijerya'da gezici bir sağlık kabini yerine sabit bir sağlık kompleksi kurmayı hedeflediklerini de açıkladı.

 

Kutup Yıldızı Derneği Başkanı Doktor Abdullah Daştan ise 35 kişilik bir ekiple Nijerya'ya gittiklerini söyledi. Daştan, "Bu Nijerya'ya 8. seferimiz. Orada cerrahi hizmetlerde bulunduk, bunun yanı sıra, gönül köprüleri de kurduk. Su kuyuları da açtık. Ülkemiz için ve o ülkeler için çok önemli işler bunlar." şeklinde konuştu.

 

Gönüllü doktorlara yardım etmek amacıyla Nijerya'ya giden seramik sanatçısı Gülay Aydemir de Afrika'da kendilerinden yardım bekleyen milyonlarca insan olduğunu kaydetti. Aydemir, "Oradaki insanları görmelisiniz, bizim için bir balonun herhangi bir anlamı yok ama onları bu çok sevindirebiliyor. Orada üzüldüğüm bir şey oldu 2 çocuğun gözleri açılamadı. Çok üzüldüler ama belli etmediler." diye konuştu.

Etiketler :