33 asker şehit edilince...

33 asker şehit edilince...

Botaş eski Genel Müdürü Mete Göknel, Bingöl’de 33 erin şehit edilmesinden sonra Bakü-Ceyhan Petrol Boru Hattı güzergahından İran rotasının çıkarıldığını açıkladı

Başbakan Erdoğan’ın veGenelkurmayBaşkanı İlker Başbuğ’un, açıklamaları ile gündeme gelen Bakü-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın güzergahının değiştirilmesi sırasında PKK’nın üstelendiği taşeronluğun ayrıntıları netleşti. Dönemin Botaş Genel Müdürü Mete Göknel, PKK’nın Bingöl’de 33 askeri şehit etmesinin projenin kaderini değiştirdiğini belirterek, katliamın enerji şirketi yöneticilerinin bölgeye gideceği gün yapılmasına dikkat çekti.

HİLTON’DA TOPLANTI YAPILDI

Mete Göknel, Bingöl katliamının yaşandığı gün, boru hattının ortakları olan BP başta olmak üzere dünyanın sayılı enerji şirketlerinin yöneticileri ileİstanbulHilton Otel’de toplantı yaptıklarını söyledi. Göknel, “Katliam günü BTC ortaklarıyla bölgeye gidecektik. BP yetkilisi acil kodlu bir faksla geldi ve ‘Bingöl’de çatışma olmuş, bit gitmiyoruz’ dedi. Ankara’ya sordum haberleri yoktu” diye konuştu. Bingöl katliamının ardından boru hattının güzergahın değiştirildiğini bildiren Göknel, “Biz boru hattının ilk güzergahını Bilgöl’den geçecek şekilde belirlemiştik. Bu belirlemeyi de, güvenlik birimlerinden alınan bilgiler ve onaylar doğrultusunda yaptık. Bize hattı belirlerken, hattın geçeceği bölgede tabanca bile patlamadığı söylendi ama katliam yapıldı” dedi.

ANLAŞMALAR DADEĞİŞTİRİLDİ

Göknel, BTC Boru Hattı’nın büyük kavgalar sonucunda gerçekleştirildiğini belirterek, Bingöl katliamının ardından sadece hattın güzergahını değiştirmekle kalınmadığını, Elçibey döneminde imzalanan anlaşmaların da değiştirildiğini söyledi. Göknel, katliamının ardından kısa bir süre sonra da Elçibey’in iktidardan uzaklaştırıldığını kaydetti.

Botaş eski Genel Müdürü Göknel, petrol boru hattındaki sıkıntıların, ABD’den gelen “projeyi destekliyoruz” açıklamalarıyla birlikte çözülmeye başlandığını ifade ederek, bu açıklamayla birlikte enerji şirketlerinin tavrının değiştiğini söyledi.

Gediktepe geçici güvenlik bölgesi

Genelkurmay, aralarında 19 Haziranda terörist saldırı meydana gelen Gediktepe’nin de bulunduğu, Hakkari’deki bazı bölgelerin 9 Ekim’e kadar ‘’geçici güvenlik bölgesi’’ olarak belirlendiğini duyurdu. Karadağ ile Çimendağı da aynı konumda.

Kardelen Elif’in ataması yakın

 

İçişleri Bakanlığı, Halkalı’da şehit olanuzman çavuş Mehmet Çağlar Bölük’ün öğretmen eşi Elif Bölük’ün atamasının, evraklarının ulaşması ve dosyasının tamamlanmasının ardından yapılabileceğini bildirdi. Elif öğretmen istediği ile atanacak. 

 

STAR GAZETE

Etiketler :