34 kişilik PKK konvoyu yola çıktı

34 kişilik PKK konvoyu yola çıktı

Terör örgütüne mensup 34 kişi silahlarını dağda bırakıp bugün Habur'dan giriş yapıyor. DTP'liler sınıra koştu.

Gözler Habur'da.. Sınır kapısında gergin ve bir o kadar heyecanlı bekleyiş var.. Kandil grubu Mahmur kampındakilerle buluştu. Sınıra doğru hareket ediyorlar.

Kuzey Irak’tan Türkiye’ye geçecek olan 34 kişiyi, özel yetklili savcı, bir grup DTP’li ve güvenlik güçleri karşılayacak.

Örgütün dağ kadrosundan 8 kişi, Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı’ndan da 4'ü çocuk 26 kişi Habur Sınır Kapısı’ndan giriş yapacak.

KONVOYDA KAZA: 1 ÖLÜ
Irak'ın kuzeyindeki Mahmur kampından Türkiye'ye dönmekte olan 4'ü çocuk, 9'u kadın 26 kişiye eşlik eden konvoyda kaza oldu. İki aracın çarpıştığı kazada bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı.
Bir polis eskortunda, onlarca araçlık konvoy eşliğinde kamptan ayrılan gruba, dağdan inen 8 PKK'lı da katılacak. Bunların gruba nerede katılacağı bilinmiyor. Grubun, birkaç saat sonra Türkiye sınırında yetkililere teslim olması bekleniyor.

Çadırlar kuruldu

Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kuzey Irak'taki Kandil Dağı ve Mahmur Kampı'ndan Türkiye'ye giriş yapacak PKK'lı grupları karşılamak için DTP, Habur Sınır Kapısı'na 1 kilometre uzaklıkta bulunan TIR parkında karşılamaya gelenler için çadır ve seyyar tuvaletler kurdu.

100 bin kişi karşılayacak iddiası

DTP Parti Meclisi üyesi ve Silopi Belediye eski Başkanı Mahsin Konur, gelecek PKK'lı grubu 100 bin kişi ile karşılamaya hazırlandıklarını söyledi.

Özel yetkili savcı soruşturacak

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'nın bulunduğu Kandil'deki kamplardan gelen örgüt mensupları ile Mahmur'dan gelen aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 30 kişi için Habur gümrük sahasında özel yetkili 5 savcı, 1 hakim ve 30 avukatın bulunabileceği salon hazırlandı.

Kandil'den gelen PKK'lılar Mahmur grubuyla buluştu

Kandil Dağı'ndan gelecek PKK'lı grup, Mahmur'dan yola çıkan grupla Musul ile Erbil arasındaki Kelek Kasabası yakınlarında buluştu. Üzerlerinde teröristlerin dağda giydiği kıyafetler bulanan 4'ü kadın 8 PKK'lının buluşmaya son model ciplerle geldiği dikkat çekti. Kandil'den gelen PKK'lılar Mahmur Kampı’dan gelen grubun konvoyuna katılarak saat 10.00 sıralarında Habur Sınır Kapısı'na doğru hareket etti.

Mini adliye kuruldu

Irak'tan gelecek ve aralarında PKK'lıların da bulunduğu grubun askerlere teslim olmasının ardından Habur Sınır Kapısı'ndaki askeri taburda ifadelerinin alınacağı, sağlık kontrolünden geçirileceği, daha sonra da emniyette ifadelerinin alınacağı bildirildi

Kandil'den Meclis'e mektup var


Kandil Dağı'ndan gelecek grubun içinde yer alan 'Filiz' adlı kadın PKK'lının beraberinde bir mektup getireceği ve bunu TBMM'ye ulaştırmaya çalışacağı ileri sürüldü. Aynı şekilde Avrupa'dan da gelecek grubun içinde yer alan 'Sakine' adlı kadın yöneticinin olduğu öne sürüldü.

Batıkent'te konser

Kandil Dağı ile Mahmur'dan gelen grubu karşılamak amacıyla Diyarbakırlılar Batıkent Meydanı'nda 'karşılama buluşması' düzenlenmesi için hazırlık yapılıyor. Karşılamada çeşitli gruplar konser verecek

Etiketler :