3G İle Bağlan Mehmet Haberal'a

3G İle Bağlan Mehmet Haberal'a

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ın 21 aydır kaldığı Kardiyoloji Enstitüsü’ndeki odasına yapılan baskında bilgisayar, telefon ve 3G hızında internet bulundu. Polis, iletişim araçlarına tutanakla el koydu

Ergenekon’un tutuklu sanığı Mehmet Haberal’ın İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’ndeki odasına yapılan baskının görüntülerine star ulaştı. Görüntülerde Haberal’ın odasında dizüstü bilgisayar ve cep telefonu üzerinden internet bağlantısı sağlayan modem görülüyor. 

BİLGİSAYARDA FİLM İZLİYORDU

Adalet Bakanlığı Müfettişleri, Cumhuriyet Savcısı ve Terörle Mücadele ekiplerinin birlikte yaptığı baskın sırasında bilgisayarda film izleyen Mehmet Haberal’ın internet bağlantısının da açık olduğu belirlendi. Görüntülerde Haberal baskını yapanlarla ayakta tartışıyor; yatağından zaman zaman kalkan ve ayakta dolaşan Haberal’ın kilo aldığı da gözleniyor. Polis, tutanak tutarak, cep telefonu, bilgisayar ve modeme el koydu. 

JANDARMALAR SORUMLU

Haberal’ın ‘tutuklu’ olması nedeniyle, cep telefonu, bilgisayar ve internet erişiminin olmaması gerekiyor. Yasak olan iletişim cihazlarının Haberal’ın odasına girişini engelleme görevi de Jandarma’nın yetkisinde bulunuyor.

3 ASKER NÖBET TUTUYOR

‘Tutuklu’ olan Haberal’ın hastanedeki güvenliğini biri rütbeli olmak üzere 3 asker sağlıyor. Sözkonusu cihazlarla ilgili sorumlu rütbeli personelin de Ergenekon Savcıları’na ifade vermesi bekleniyor. 

Enstİtü müdürü tutuklu

Haberal, ‘Ergenekon’un üst düzey yöneticisi’ olduğu iddiasıyla tutuklandığı  17 Nisan 2009 gününden bu yana yaklaşık 21 aydır Kardiyoloji Enstitüsünde kalıyor. 4’ü profesör biri doçent 5 doktorun ‘taburcu edilsin’ raporunu Ergenekon davasına bakan mahkemeden yaklaşık 1 yıl gizlediği iddia edilen Kardiyoloji Enstitüsü yönetiminin, Haberal’ın  Adli Tıp Kurumu’na sevkini de “Yerinden kıpırdatılırsa ölüm riski yüksek” raporu vererek engellediği ileri sürülmüştü. Başlatılan soruşturmada, Enstitü’nün Müdürü Erhan Kansız, ‘örgüte yardım’ suçlaması ile tutuklanmıştı.

VİP tutuklu Haberal’ın masrafı ağır

Haberal’ın ilaç ve tedavi masraflarıyla birlikte kaldığı özel odanın ücreti de Adalet Bakanlığı tarafından ödeniyor

Tutuklandığı 17 Nisan 2009 gününden bu yana Silivri Cezaevi yerine hastanede kalan Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, tedavi giderleri de tartışma konusu oldu. İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde özel bir odada kalan Haberal’ın tüm masrafları Adalet bakanlığı tarafından karşılanıyor. Hastane odasına yapılan baskın, Haberal’ın devlete maliyetini gündeme getirdi

Yaklaşık 2 yıldır Kardiyoloji Enstitüsü’nde tedavi gören Haberal’ın, Kardiyoloji Enstitüsü’nde kaldığı özel odanın ücretini de devletin karşıladığı öğrenildi. Özel bir odada tedavi gören Haberal’ın, tüm sağlık giderlerinin Adalet Bakanlığı bütçesinde yer alan tutuklu ve hükümlülerin sağlık giderleri kaleminden karşılandığı bildirildi. Bu kapsamda, Haberal’ın, özel odasının ücreti, ilaçları ve diğer tedavisi için yapılan tüm harcamalar üniversite tarafından bakanlığa fatura ediliyor.

Adalet Bakanlığı’nın sağlık giderleri, kamu kurumlarını harekete geçirdi. Adalet Bakanlığı, Sayıştay ve SGK denetçileri, harcamaları mercek altına aldı. Sayıştay’ın üniversite hesaplarını, Bakanlık ve SGK’nın da sağlık harcamalarının gerçeğe uygun olup olmadığını araştırdığı öğrenildi. Eğer, Haberal’ın sağlık harcamalarında usulsüzlük tespit edilirse, bu giderlerin doktorlardan ve üniversite yönetiminden tahsil edilmesi gündeme gelecek.

Yetkililer, üniversitenin Haberal’ın tedavi giderlerini üstlenmesi veya gizlemesi gibi durumun söz konusu olamayacağını belirterek, bu durumda “kamuyu zarara uğratmaktan” dolayı üniversite yöneticileri hakkında dava açıldığını hatırlattılar. Bu nedenle, üniversitenin harcamaları ve sağlık raporlarını devlete bildirmek zorunda olduğunu kaydedildi.

Kardiyoloji Enstitüsü’nde, özel odalar için ücret alınıyor. Oda fiyatlarının günlük 50 liradan başladığı bildirildi. Bir vatandaş, özel odada kalmak isterse, üniversiteye günlük olarak 50 ile 100 lira arasında fark ödüyor. Devlet özel odaların giderlerini ise karşılamıyor. (Star-Cevheri Güven)

Etiketler :