4 engelli çocuk annesi tümöre yenildi

4 engelli çocuk annesi tümöre yenildi

Engelli 4 çocuğuna 43 yıl bakan anne, beyin tümörüne yenik düştü

Gaziantep'in Araban ilçesinde, zihinsel ve bedensel engelli 4 çocuğuna, 43 yıl hem annelik hem de babalık yapan Asiye Çalışkan (75), beyin tümörüne yenik düştü. Engelliler Haftası'nda hayatını kaybeden Asiye Çalışkan'ın cenazesi, yaşadığı Hisar köyünde toprağa verildi.

Kendi hayatını ve sağlığını hiç sayarak ömrünü zihinsel ve bedensel çocukları Mehmet (33), Mustafa (35), Ayşe (38) ve İslim Çalışkan'a (43) hasreden Asiye Çalışkan, Kasım 2008'de beyin tümörü olduğunu öğrendi. Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ndeki ameliyatının ardından engelli olmayan oğlu Süphan Çalışkan tarafından köyüne getirildi. Çalışkan, yapılan tüm müdahalelere rağmen hastalığa ancak 7 ay dayanabildi ve hayata gözlerini yumdu. Çalışkan, 43 yıl bir kuş gibi beslediği 4 engelli çocuğundan ayrı düştü. Çalışkan'ın naaşı, yaşadığı Hisar köyünde toprağa verildi.

Engelliler Haftası'nda analarını kaybeden 4 zihinsel ve bedensel engellinin, bundan sonraki bakımlarını ise herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kardeşleri Süphan Çalışkan ve eşi üstlendi

Etiketler :