4 Şehit askerin kimlikleri ve memleketleri

4 Şehit askerin kimlikleri ve memleketleri

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerin kimlikleri belli oldu. Türkiye'nin dört bir yanına şehit ateşi düşerken askerlerin kimlikleri şöyle:

 Şehit Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk Kilis

Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit Kayseri

Er Adem Şimşek- Muğla-Fethiye

21 yaşındaki Jandarma Komando Er Ahmet Eyce-Sivas

Genelkurmay'dan Açıklama

Tunceli-Nazimiye Sarıyayla Karakoluna yapılan saldırı ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaptı.

İşte Genelkurmaya'ın o açıklaması...

"Tunceli-Nazimiye Sarıyayla Karakoluna, 30 Nisan 2010 günü saat 22:45 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma teşebbüsü esnasında çıkan çatışmada, 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 2 Er şehit olmuş ve 1 Astsubay, 6 Er yaralanmıştır. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınmıştır."

SALDIRIDA ŞEHİT OLAN KARAKOL KOMUTANI JANDARMA BAŞÇAVUŞUN BABAEVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk'in (40) Kilis'teki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Kilis Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Kadan, şehit jandarma başçavuş Hasan Özüberk'in Nedim Ökmen Mahallesi Çiçekli Sokak'ta bulunan baba evine gelerek psikolog ve sağlık ekipleri nezaretinde aileye oğullarının şehit olduğu bilgisini verdi. Haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Sultan ve baba İsmail Özüberk'e sağlık ekipleri müdahale etti. Ailenin ve yakınlarının ağıtlarının yükseldiği şehit evine Türk bayrağı asıldı.

Üzüntüden konuşamayan baba İsmail Özüberk gazetecilere, ''Başımız sağolsun'' diyebildi.

Şehit jandarma başçavuş Hasan Özüberk'in 18 yıllık asker olduğu, eşi Çiçek, oğlu Metehan (16) ve kızı Nehir'in (6) İzmit'te yaşadıkları belirtilirken, İzmit'te görevliyken 1 yıllık görev için Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na atandığı bildirildi.

Şehit Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk'in İzmit'teki ailesinin bugün uçakla Kilis'e getirileceği kaydedildi.

SALDIRIDA ŞEHİT OLAN KAYSERİLİ UZMAN ÇAVUŞ KEMAL KOÇYİĞİT BABASI: VATAN SAĞOLSUN

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in (28) Kayseri'deki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Acı haberi alan yakınları, şehit uzman çavuş Koçyiğit'in babası Mustafa Koçyiğit'in evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin annesi Nazmiye ve eşi Lale Koçyiğit, sinir krizi geçirdi. Ailenin fenalık geçiren bazı yakınlarına acil servis ekipleri müdahale etti.

Askeri yetkililer, şehit evine Türk Bayrağı astı. Askerler, evin önünde taziye çadırı kurmak için çalışmalara başladı. Ayrıca, çevredeki birçok eve de vatandaşların Türk Bayrağı astığı görüldü.

-''VATAN SAĞOLSUN''-

Acılı baba Mustafa Koçyiğit, oğlunun şehit haberini sabah aldığını belirtti. Oğlunun haziran ayında mecburi hizmetini tamamlayarak tayin olacağını ifade eden Koçyiğit, ''Haberi sabah aldık. Vatan sağolsun. En son Kurban Bayramı'nda görüşmüş, geçen haftalarda da konuşmuştuk. Az bir süresi kalmıştı, tayini çıkacaktı. Yattığı yer cennet olsun'' diye konuştu.

Geçen yıl Lale Koçyiğit ile evlendiği belirtilen şehit Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in yaklaşık 5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

TERHİSİNE 4 AY KALA ŞEHİT DÜŞTÜ

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Sivaslı jandarma komando er Ahmet Eyce'nin tezkeresine 4 ay kaldığı öğrenildi.

Jandarma komando er Ahmet Eyce'nin (21) şehit düştüğü haberi, Sivas'taki ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.

Kılavuz TOKİ Konutları'nda yaşayan 3 çocuklu Eyce ailesine, acı haberi sabah Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Personel Şube Müdürü Albay Levent Öcal, sağlık ekipleri gözetiminde verdi.

Şehidin babası Bekir ve annesi Nebahat Eyce, çocuklarının şehit olduğunu öğrenince gözyaşlarını tutamadı.

Baygınlık geçiren anne Nebahat Eyce'ye sağlık ekiplerince müdahale edildiği bildirildi.

Sivas Devlet Hastanesinde ambulans şoförü olarak görev yapan baba Bekir Eyce'nin, bugün izinli olduğundan sabah evde bulunduğu,  oğlunun şehit haberiyle büyük üzüntü yaşadığı öğrenildi.

Şehidin kardeşleri Onur (11) ve Orhan Eyce (16) de olayın üzüntüsünü yaşadı.

İlköğretim öğrencisi Onur Eyce, ağabeyinin askerde çekilmiş fotoğrafına sarılarak ağladı. Baygınlık geçiren lise öğrencisi Orhan Eyce'ye de sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti.

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, evlerine gelerek Eyce ailesine baş sağlığı ve sabır diledi.

Sivas Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Ahmet Eyce de adaşı olan yeğeni Ahmet Eyce'nin şehit olması üzerine eve gelip, ailesini ve yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Şehidin ailesinin yaşadığı evin girişi ile çevredeki konutların balkonları ve pencerelerinin Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü.

Ahmet Eyce'nin şehit olduğu haberini alan akrabaları ve komşuları, Eyce ailesine taziye dileklerini iletiyor.

Şehidin ailesinin evinin önünde Sivas Asker Hastanesine bağlı sağlık görevlileri ile ambulans hazır bekletiliyor.

Öte yandan, ailenin, çocukları Ahmet Eyce ile en son dağıtım izninde yüzyüze görüştüğü öğrenildi. Eyce'nin tezkeresine 4 ay kaldığı belirtildi.

Şehit Ahmet Eyce'nin cenazesinin, yarın Ulu Cami'de kılınacak namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Askeri Şehitlik'te toprağa verileceği kaydedildi.

Eyce ailesinin 3 erkek çocuğundan en büyüğü olan 21 yaşındaki Ahmet Eyce'nin lise mezunu olduğu, askere gitmeden önce kentteki bir çiçekçide çalıştığı öğrenildi.

TERHİSİNE 15 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla Karakolu'nda dün gece gerçekleşen saldırıda şehit olan askerlerden birisinin terhisine 15 gün kalan Fethiyeli er Adem Şimşek olduğu belirtildi.

Fethiye'nin Alaçat köyünde ikamet eden er Ahmet Şimşek'in şehit olduğu haberi, baba evine bu sabah saatlerinde ulaştı. Şehit er Ahmet Şimşek'in terhisine 15 gün kaldığı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :