4 Üniversite daha kuruluyor

4 Üniversite daha kuruluyor

Ankara’da Bilge ve Koza Üniversiteleri, İstanbul’da Gedik Üniversitesi ve Bursa’da Orhangazi Üniversitesi adıyla dört yeni vakıf üniversitesi daha kurulmasına ilişkin kanun tasarıları Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun tasarısına göre, Ankara’da Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı ile Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı tarafından Bilge Üniversitesi adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kurulması öngörülüyor. Tasarıya göre, Bilge Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

-ALTIN KOZA ÜNİVERSİTESİ KURULUYOR-

Tasarıda ayrıca yine Ankara’da Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı tarafından Altın Koza Üniversitesi adıyla bir başka vakıf üniversitesi daha kurulması öngörülüyor. Üniversite ise İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsünden oluşacak.

-İSTANBUL’DA GEDİK ÜNİVERSİTESİ-

Kanun tasarısına göre İstanbul’da Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından da Gedik Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kuruluyor. Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Turizm Fakültesi,Yabancı Diller Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünden oluşacak. Tasarıya göre, Gedik Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanan Gedik Meslek Yüksekokulunda halen öğrenimlerini sürdüren öğrenciler ile bu Meslek Yüksekokulunun öğretim elemanları ve malvarlığı Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından İstanbul’da kurulan Gedik Üniversitesine devredilecek.

-BURSA’DA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ-

Meclis Başkanlığı’na sunulan bir başka kanun tasarısına göre ise Bursa’da Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Orhangazi Üniversitesi kurulacak. Yeni vakıf üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Tasarım Fakültesi,Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nden oluşacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :