40 hatim için eller semaya kalktı

40 hatim için eller semaya kalktı

Tokat'ın Zile ilçesinde asırlardır devam eden kırk hatim geleneği dualarla sona erdi. Zile Ulu Camii'nde yapılan hatim duasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cemaatin büyük bir kısmı dışarıda kaldı.

Son kırk hatim olması münasebetiyle yapılan özel hatim merasimine Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Diyanet İşleri Başkanlığı emekli başmüfettişi Ali Asaroğlu, Amasya İl Vaizi Mahmut Yüksel, Amasya emekli imam hatibi Şerafettin Pamuklu, İlçe Kaymakamı Mehmet Eriş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Zile Müftüsü İlyas Akyazı ile çevre il ve ilçelerden din adamları da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı emekli başmüfettişi Ali Asaroğlu'nun, okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kırk hatim duasından sonra söz alan İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Zile dışında başka hiçbir yerde kırk hatim geleneğinin olmadığını söyledi. Koçak, "Kırk Hatim geleneğini başlatanlardan, Allah razı olsun. Benim bildiğim bu gelenek bir Erzurum'da 1001 hatim olarak, bir de Zile'de 40 hatim olarak yıllardır devam ediyor. Bu güzel geleneği bugüne kadar yaşatanlardan, bu günlere gelmesine vesile olanlardan ve sizlerden Allah razı olsun." dedi.

Kırk Hatim'in son duası İlçe Müftüsü İlyas Akyazı tarafından yapıldı. Yoğun bir manevi coşkunun yaşandığı kırk hatim duasında, Merkez Ulu Cami'yi dolduran vatandaşlar, yoğunluktan dolayı cami dışında duaya katılmak zorunda kaldı. İlçe Müftülük ilahi korosunun söylediği ilahilerle devam 40 hatim, cami çıkışında cemaate Zile Belediyesi tarafından çikolata, hurma ve lokum dağıtıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :