40 vekille DSP'ye katılacak mı?

40 vekille DSP'ye katılacak mı?

DSP Genel Başkanı Masum Türker Baykal'la ilgili çıkan iddiaları değerlendirdi.

DSP lideri Türker, Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul etti. Kabulde yaptığı konuşmasında anayasa değişiklik paketinin demokratik hazırlanmadığını ileri süren Türker, diğer partilerin görüşlerine, hiçbir önergesine yer verilmediğini söyledi.

Memur maaşlarına yapılacak zammın geciktirilmemesi gerektiğini belirten Türker, seyyanen en az 250 lira ve bunun üzerinde bir zam yapılması gerektiğini ifade etti. Türker, bunun altında bir zammın kimseyi memnun etmeyeceğini savundu.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisine yakın 40 milletvekili ile DSP'ye katılacağı yönünde iddiaların sorulması üzerine Türker, ''Bizim bu konuda bir görüşmemiz yok. Biz bu süreç içerisinde referandumda 'hayır' propagandası ile meşgulüz. Ama 13 Eylül'den sonra Türkiye'de her şey yeniden tartışılmaya, konuşulmaya başlayacak. CHP'nin iç işlerini bilemiyoruz.'' cevabını verdi.

Türker, 'Böyle bir katılımın gerçekleşmesi durumunda ne yaparsınız?' sorusuna ise şöyle dedi: ''Onu o gün değerlendiririz. Şimdiden başka partinin üyesi için bir şey söylemek şık değildir. Zaman zaman nasıl ki CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlutelevizyonlarda, bizim belediye başkanlarına 'Sizi partimizde görmek istiyoruz' dediği zaman doğru bulmuyorsak, bunu kendi açımızdan doğru bulmayız. Biz bağımsız kişiler için konuşabiliriz.''

 

Etiketler :