40 yıldır çöpülüktü artık temizleniyor!

40 yıldır çöpülüktü artık temizleniyor!

Bursa'da, Gemlik ile Orhangazi ilçelerinin 40 yıl boyunca çöplük olarak kullandıkları Gemlik- Orhangazi karayolu 13. kilometredeki alan, rekreasyon projesi kapsamında temizleniyor.

Gemlik'te, çöplerin Bursa Katı Atık Depolama Sahası'na yönlendirilmesi sonrasında çöplük alanında yoğun bir çalışma başlatıldı. Cihatlı köyü mevkiindeki bölgede Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ile incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha yaşanabilir ve sağlıklı bir Bursa adına çevre yatırımlarını devam ettirdiklerini söyledi. 62 bin metrekarelik alanda ıslah çalışmalarına başladıklarını kaydeden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eski çöplük alanının üzerinin örtüleceğini, havalandırma bacalarıyla metan gazı zehirlenmesi tehlikesinin önleneceğini ve bölgeye çevreye uyumlu yeşil bir alan kazandıracaklarını açıkladı.

Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ile çalışmaları yerinde inceleyen Recep Altepe, şantiye yetkililerinden de bilgiler aldı. Altepe, yeşillendirmeye yönelik rekreasyon projesinin bir milyon liraya mal olacağını ifade etti.

Refik Yılmaz da Recep Altepe’ye teşekkür ederek, altyapı, yatırım ve tesisleşmenin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çevre problemlerine de duyarlı olduğunu hatırlatarak, rüzgârlarla Gemlik bölgesine doğru gelen dumanların, pis kokuların ve kötü görünümün önüne geçildiğini söyledi. Yılmaz, “Önemli bir çevre sorununa el atılmış oldu. 40 yıldır çöplük alanı olarak kullanılan bölge yeşil alana dönüştürülmekte. Gemlik ve Orhangazililere hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.