400 PKK AİLESİ TEK TEK ZİYARET EDİLECEK!

400 PKK AİLESİ TEK TEK ZİYARET EDİLECEK!

Uzmanlar, 400 terörist ailesiyle görüşüp çocuklarının silah bırakmasını isteyecek. Terörist annelerinin dağdaki evlatlarına "Oğlum şimdi eve dönme zamanı" mesajı vermesi sağlanacak.

Terörle mücadele kapsamında 400 terörist ailesiyle görüşülüp, annelerin dağdaki çocuklarına Eve dön" çağrısı yapması sağlanacak. Ayrıca PKK eylemlerine karşı "güvensiz alan" oluşturulacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ve Şanlıurfa'da verdiği "açılım politikası sürecek" vurgulu mesajı ile birlikte güvenlik içerikli konsept de güncelliyor.

İki ayaklı konseptin birinci adımını teröristler ve terörist aileleri hedef alınıyor. Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) 2006'da kabul edilen "Bölücü Faaliyetlere Yönelik Eylem Planı"nın temel alındığı konsepte göre öncelikli olarak belirlenen 400 terörist ailesi tek tek ziyaret edilecek.

Hükümetin Kürt sorununa ilişkin attığı ve atacağı tüm adımlar anlatılacak. Ailelere etkin pişmanlığı düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 221'nci maddesi hatırlatılacak ve "Oğlunuzun silah bırakmasını sağlayın, eğer eylem içinde olmamışsa ceza almayacak, eğer eylemi varsa, kendiliğinden teslim olduğu için bu durum kendisi lehine olacak" denilecek. Terörist annelerinin dağdaki evlatlarına "Oğlum şimdi eve dönme zamanı" mesajı vermesi sağlanacak.

UZMANLAR GÖRÜŞECEK

Ziyaretler, güvenlik güçleri yerine uzman eğitim almış personel tarafından gerçekleştirilecek. Terörist annelerin mesajlarının dağa ulaşması için ise bildiri atma dahil tüm yöntemler denenecek. Bildiriler Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Farsça olarak hazırlanacak. Bölgesel televizyon ve radyolar ile Sivil Toplum Kuruluşları da etkin bir şekilde kullanılacak. Bölgedeki akil adamlar ise ziyaretlerin zemin hazırlayıcıları olacak. Genelkurmay'ın verilerine göre Kuzey Irak, örgütün "yaşam-eğitim-lojistik destek alanı", Türkiye "siyaset ve mücadele alanı", Avrupa ise "diplomasi-ekonomik alanı" olarak tanımlanıyor. Planın ikinci aşaması bu alanlarda alınacak önlemleri içeriyor. "Önleyici istihbarata" ağırlık verme ve PKK için "güvensiz alan" oluşturulmasını hedefleyen bu aşamaya göre örgütün saldırı alanları kırmızı, lojistik bölgeleri turuncu renklerle kodlanıyor. PKK'nın yeni alan kayması yapabileceği yerlerse sarı renklerle çiziliyor. Güvenlik güçlerinin "etkin operasyon" alanı olarak tanımladığı bu plan sadece ülke içini değil, Kuzey Irak ve Avrupa ülkelerini de kapsayacak.

sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.