402 STK'dan AYM'ye başvuru

402 STK'dan AYM'ye başvuru

STK üyeleri anayasa değişiklik paketi davasına müdahil olmak için dilekçe verdi.

Anayasa Mahkemesi'nde görüşülmeye başlanacak anayasa değişiklik paketi davasına müdahil olmak için 402 sivil toplum kuruluşu mahkemeye dilekçeyle başvuruda bulundu. Sivil Dayanış Platformu (SDP) Başkanı Ayhan Ogan, "Anayasa değişiklik paketi Cumhuriyet tarihinde Meclis'in yaptığı en kapsamlı çalışmadır." dedi.

Aralarında SDP, Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukun Üstünlüğü Platformu üye ve yöneticilerinin bulunduğu bir grup, sabah saatlerinde Anayasa Mahkemesi'ne geldi. Mahkemede görüşülecek anayasa değişiklik paketine müdahil olma taleplerini içeren dilekçeyi mahkeme heyetine sundu. Grup daha sonra konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Grup adına konuşan SDP Başkanı Ayhan Ogan, davanın Cumhuriyet tarihinde Meclis'in yaptığı en kapsamlı demokratikleşme çalışması olduğunu belirterek, "Paketin şekil açısından incelenmesi söz konusu. Ancak biz şekil denetimi altında esastan inceleme yapılacağı endişesi taşıyoruz." şeklinde konuştu.

Mahkemeden üç temel talepleri olduğunu kaydeden Ogan şöyle konuştu: "Fulya Kantarcıoğlu'nun istifası ve davadan çekilmesi, mahkemenin bu başvuruyu reddetmesi ve davayı 402 STK adına avukatlarımızın davaya müdahil olmasını talep ediyoruz. Ayrıca müdahil olmasını dilekçeyle talep ettik."

Cihan

Etiketler :