424 Çeşit Atalık Tohum Saklanıyor

424 Çeşit Atalık Tohum Saklanıyor

Rektör Alişarlı, atalık tohumlarımızın ülkemizin dört bir yanında toprakla buluşturulup çoğaltılması amacıyla kurulan tohum ambarını ziyaret etti.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı, atalık tohumlarımızın ülkemizin dört bir yanında toprakla buluşturulup çoğaltılması amacıyla kurulan tohum ambarını ziyaret etti.

424 çeşit atalık tohumun toprak altında geleneksel yöntemlerle vakumlanarak saklandığı ambarda, atalık tohum çalışmaları hakkında tohum ambarı kurucusu Öğr. Gör. Berker Çiftçi’den bilgi alan Rektör Alişarlı, atalık tohumları toprakla buluşturdu ve can suyu verdi.

Etkinliğe; Rektör Alişarlı’nın yanı sıra Bolu Vali Yardımcısı Vekili Nurhalil Özçelik, Mengen Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Genel Sekreter İhsan Ağcan, Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü tefrişatına sponsor desteği veren Öztiryakiler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Öztiryaki ile il ve ilçe protokol üyeleri ve akademisyenler katıldı.

Rektör Alişarlı, hobi olarak başladığı projesini zamanla büyüten Mengen Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlimiz Berker Çiftçi’ye verdiği bilgiler için teşekkür etti.

dsc-5859.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.