4+4+4 'Ateş'lendirdi

4+4+4 'Ateş'lendirdi

Malum medyanın 28 Şubat kalıntısı kesintisiz eğitime son veren 4+4+4’ü karalama kampanyaları sürüyor. Eski manken sunucu Jülide Ateş, NTV’ye Sorun adlı programda bir hafta boyunca 4+4+4’ü itibarsızlaştırmak için elinden geleni ardına koymadı.

4+4+4 eğitim sistemini karalama kampanyaları sürüyor. Pedagog muhabbetinde de başı çeken NTV televizyonunun sunucusu Jülide Ateş, NTV'ye sorun özel programında bir hafta boyunca 4+4+4'ü itibarsızlaştırmak için elinden geleni ardına koymadı. Programın geçtiğimiz Perşembe günkü bölümünde Mesleki Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz'ü konuk eden Ateş, Açıkgöz'ün İmam Hatiplerde verilen eğitim ve uygulanan müfredatın diğer ortaokullardakinden çok farklı olmadığını söylemesi üzerine araya girip, defalarca tekrarlayarak ‘ama bir fark olması gerekmez mi, bu doğru bi şey mi, fark olmaması normal mi, fark olması gerekmez mi?' sorularını yönlendirmesine bir anlam verilemedi.

Program boyunca sık sık ‘sokaktaki endişe', ‘kaotik ortam' gibi söylemleri dilinden düşürmeyen Ateş ‘pedagogların yeni eğitim sistemi ile ilgili çekincelerini de dillendirmeyi ihmal etmedi. Şimdi Ateş'in İmam Hatip takıntısının sebebi merak ediliyor. NTV Sunucusu Julide Ateş, İmam Hatip Okulları ile diğer ortaokullar arasında bir fark olmamasını bur türlü kabullenemedi. NTV Televizyonunun geçtiğimiz hafta boyunca yayınladığı ‘NTV'ye sorun 4+4+4' özel programında Milli Eğitim Bakanlığı'nın bürokratları sorulara cevap vermeye çalıştılar.

DİLİNİN ALTINDAKİ BAKLA

Programın sunucusu Julide Ateş, bürokratları yönlendirme sorularla köşeye sıkıştırmaya çalışırken, 4+4+4 eğitim sistemini itibarsızlaştırmak için özel çaba sarf ettiği gözlerden kaçmadı. Programa katılan bazı MEB bürokratlarının sunucuya hak ettiği cevabı veremediğinin de gözlemlendi. Bazı bürokratlar ‘sizi temin ederim' gibi ezik cümlelerle beyanda bulunurken, program sunucusu Julide Ateş'in İmam Hatip takıntısı da ortaya çıktı. İmam Hatiplerde verilen eğitim ve uygulanan müfredatın diğer ortaokullardakinden çok farklı olmadığını söyleyen bir bakanlık bürokratının lafını kesen Ateş, defalarca tekrarlayarak ‘ama bir fark olması gerekmiz mi, bu doğru bi şey mi, fark olmaması normal mi, fark olması gerekmez mi?' sorularını yönlendirmesine bir anlam verilemedi. Program boyunca sık sık ‘sokaktaki endişe', ‘kaotik ortam' gibi söylemleri dilinden düşürmeyen Ateş ‘pedagogların yeni eğitim sistemi ile ilgili çekincelerini de dillendirmeyi ihmal etmedi.

MESLEK OKULLARI FİRESİZ SONUÇ VERİYOR

Bu arada eğitim sistemi ile ilgili bilgi veren Mesleki Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz Türkiye'de meslek okullarında verilen eğitimin niteliği ile ilgili çarpıcı bir tablo ortaya koydu. Açıkgöz şunları söyledi : “Türkiye'deki mesleki eğitime baktığımızda kızların oranı yüzde 43 tür. Ve bunların 18 yaşından önce işçi olmaları sözkonusu değildir. Mesleki eğitim erkeklere yönelik bir şey değildir sadece, bizim öğrencilerimizin yüzde 43 ü yüksek öğretime yerleşmektedir. Yüzde 57 si ise istihdam piyasasına katılmaktadır.” Açıkgöz'ün açıklamalarından meslek okullarından mezun olan öğrencilerin tamamına yakınının bir meşgalesi olduğu, boşta gezmek gibi bir durumla karşılaşmadıkları anlaşılıyor.

Sinan Yavuzoğlu / Akit 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum