4/C’lilere Müjde!

4/C’lilere Müjde!

4/C’li Kamu personeli memur sendikalarına üye olma hakkı kazandı. 'Sendika hakkı' sonrasında doğan örgütlenme gücü hükümeti zorlayacak.

4/C’li Kamu personeli memur sendikalarına üye olma hakkı kazandı. Büro Memur-Sen’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aleyhinde Ankara iş Mahkemesi’ne açtığı davada Mahkeme, Sendikayı haklı buldu. Mahkeme kararı, Yargıtay tarafından da onandı. Böylece 4/C’li çalışanlar artık memur Sendikalarına üye olabilecek.

 

Sendika’nın Ankara İş Mahkemesi’nde açtığı davada verilen karar temyiz için Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’ne gönderildi. Yargıtay söz konusu mahkeme kararı ile ilgili noktayı koydu ve 2009/32928 temyiz kararı ile 4/C’li kamu çalışanlarının sendika üyesi olabileceğini hükmetti.

 

Büro Memur-Sen üyeleri söz konusu kararı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yapılan açıklamayla kamuoyuna ilan etti. Açıklamada konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan,

“Büro Memur-Sen, 4/C’li arkadaşlarımızın sorunlarının çözümünde çok önemli bir etkisi olacağına inandığımız örnek bir hukuki kazanıma imza atmıştır. Bugünden itibaren 4/C’li olarak çalışan kamu personeli artık memur sendikalarına üye olabilecektir. Şu an elimde gördüğünüz Yargıtay’ın bu kararı 4/C’li kamu personelinin memur sendikalarına üye olabileceklerini gösteriyor. Bu tarihi kararın tüm 4/C personeline hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu başarı hiç kuşkusuz Büro Memur-Sen’in gücüne ve hizmet aşkına inanan üyelerimizin desteğinin bir ürünüdür. Büro Memur-Sen’in elde ettiği bu hak 4/C’li arkadaşlar için bir başlangıç olacaktır. Sorunlarının çözümü noktasında artık önemli bir kapı aralanmıştır. Büro Memur-Sen 4/C’lilerin temsilcisi olarak rehberlik yapmaya hazırdır.” diye konuştu.

 

Sendika Üyeleri, açıklama sonrası söz konusu mahkeme kararını uygulanması amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğlu’na sundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :