4/C'nin iptali için dava açılıyor

4/C'nin iptali için dava açılıyor

Türk-İş Başkanı Kumlu, TEKEL işçilerinin izleyeceği yol haritasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre, TEKEL'ciler Danıştay'a gidiyor...

TEKEL işçilerinin eylemi ile başlayan süreçte yeni hedef var 4/C. Konfederasyonlar 4/C'nin ortadan kalkması için mücadele kararı aldılar.

Kumlu yaptığı açıklamada: "Konfederasyonlar 4/C uygulamasının iptali için hukuki sürecin başlatılmasına ve danıştaya iptal davası açılmasına karar vermiştir. Konfederasyonlar yazılar içeren siyah pankartlar açılması çağrısında bulunmaktadır. Özellikle TEKEL işçilerinin aslında toplantıda bizim üç bakanla biraraya geldiğimizde bunu açıkladık ve dedik ki bu sendika gelir kaybediyor üye kaybediyor onun için mi dediklerinde bu arkadaşlarımız nereye dağıtılırsa dağıtılsınlar Gıda-İş ile herhangi bir bağları kalmayacak. O yüzden Gıda-İş'in gelir kaybetmesi söz konusu değildir. Bu yaklaşım çok yakışıksız bulunmaktadır. Üç kuruş için o kardeşlerimizi kırmanın üzmenin anlamı yok. Müdahale edip etmeme hükümetin kararıdır o konuda bizim yorum yapmamız doğru olmaz" dedi.

20 Şubat İçin Anlaştılar

20 Şubat'ta tüm sendikalı işçiler Ankara'da TEKEL işçilerine destek verecek.

Konfederasyonlar belirlenen bir tarihte bir araya gelerek daha iyi bir yaşam standartı için toplanarak görüş belirtecekler.

Etiketler :