5. Açıklamada iddia denildi

5. Açıklamada iddia denildi

TSK, düşen uçakla ilgili ilk defa ifade değişikliği yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, Akdeniz'de düşen Türk uçağının su yüzeyindeki parçalarında, "petrol türevi herhangi bir yangın başlatıcı ve hızlandırıcı madde profiline, patlayıcı madde artığına, herhangi bir mühimmata rastlanmadığı" vurgulandı.

Hürriyet'in haberine göre TSK, dünkü açıklamasında ilk kez, "Suriye resmi makamlarınca kendileri tarafından düşürüldüğü iddia edilen" cümlesine yer verdi.

İLK DÖRT AÇIKLAMADA "DÜŞÜRÜLEN" İFADESİ

TSK, uçağın düşmesinin ardından yaptığı 28 Haziran, 1, 4 ve 5 Temmuz tarihli 4 açıklamada, "Uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen uçağımızı ve pilotlarımızı arama kurtarma faaliyetleri" başlığını kullandı. Bu açıklamaların ilk maddesinde de, "22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz'de, uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait RF-4 uçağı ile temasın kesilmesini müteakip başlatılan arama kurtarma faaliyetleri" ifadesi yer aldı.

5. AÇIKLAMADA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLEN OLDU

Ancak dün yapılan açıklamada, "Uluslararası Hava Sahasında Suriye Tarafından Düşürülen Uçağımızın Enkazını Arama Kurtarma Faaliyetleri" başlığı kullanılırken, açıklamanın ilk maddesinde, "22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz'de, uluslararası hava sahasında, görev uçuşu yaparken, radar ve telsiz teması kesilen ve müteakiben Suriye resmi makamlarınca kendileri tarafından düşürüldüğü iddia edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait RF-4 uçağımız ile ilgili bilgiler bugüne kadar doğru ve tam bir şeffaflık içinde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bundan sonra da aynı şekilde paylaşılmaya devam edilecektir. Konuyla ilgili son gelişmeler aşağıda sunulmuştur" denilmesi dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.