5 ayrı ilde kaçak sigara operasyonu

5 ayrı ilde kaçak sigara operasyonu

Nevşehir, Gaziantep, Mersin, Şanlıurfa ve Ağrı'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 'gümrük kaçağı sigara ticareti' yaptıkları gerekçesiyle 29 kişi gözaltına alındı.

  Mert Özpamuk'un haberi

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Nevşehir Emniyet Müdürlüğümüz KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Nevşehir merkez başta olmak üzere Nevşehir kent merkezi ile Gaziantep, Mersin, Şanlıurfa ve Ağrı illeri ile bağlantılı olarak gümrük kaçağı sigara ticareti yaptıkları belirlenen kişiler izlenmeye başlandı. Bu şahıslara yönelik olarak yoğunlaşan son altı aylık çalışmalar kapsamında soruşturmaya başlanılmasından bugüne kadar haklarında yeteri kadar delil toplanılan Nevşehir kent merkezinde belirlenen 13 farklı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 23 şüpheli yakalandı.

Operasyon çerçevesinde Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi ile, Ağrı, Gaziantep, Mersin ve Şanlıurfa'da belirlenen hedeflere eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda ise 6 şüpheli daha yakalandı. Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, şahısların ikamet ve işyerlerinde yapılan aramada değişik markalarda toplam 2 bin 723 paket gümrük kaçağı sigara, 250 kilogram tütün, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, gümrük kaçağı sigara satımı ile elde edildiği değerlendirilen bin 400 TL para ile, suçta kullanılan, 4 otomobile de el konuldu" denildi.

Açıklamada, bugüne kadar şahıslar hakkında gerçekleştirilen 41 ayrı yakalamada ise 70 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği belirtildi. Sorgulamaları devam eden 29 şüphelinin yarın adli mercilere sevk edilmesi bekleniyor.

İHA 

Etiketler :