5 Baş Yapıt Çalındı

5 Baş Yapıt Çalındı

Dünyaca ünlü Paris Modern Sanatlar Müzesi, tarihinin en büyük soygunlarından birini yaşadı.

Müzeden aralarında Pablo Picasso ve Henri Matisse gibi büyük ustalara ait eserlerin bulunduğu 5 başyapıt çalındı. Fransız polisi, çalınan tabloların toplam değerinin 500 milyon Euro (yaklaşık 1 milyar TL) olduğunun tahmin edildiğini açıkladı.

 

Eyfel Kulesi'nin karşı yakasında, Sen Nehri'nin kıyısında bulunan Modern Sanatlar Müzesi'ni kordon altında tutan polis, tabloların çalındığını dün sabah fark etti. Müzenin güvenlik kamerası kaydına yansıyan görüntülerde hırsızlığın maskeli bir kişi tarafından tek başına yapıldığı görüldü. Hırsızın müzeye pencereden girerek tabloları çaldığı tespit edildi. Çalınan eserlerin, Picasso'nun 'The Pigeon with the Peas', Matisse'in 'Pastoral', Georges Braque'un 'Olive Tree near Estaque', Amedeo Modigliani'nin 'Woman with a Fan' ve Fernand Leger'in 'Still Life with Chandeliers' adlı tabloları olduğu duyuruldu.

 

Piyasa değeri 500 milyon Euro'yu bulan Paris Modern Sanatlar Müzesi'ndeki bu soygun, tarihteki en büyük sanat hırsızlıklarından biri. Daha önce ses getiren hırsızlıklardan diğeri de 1990 yılında ABD'nin Boston eyaletinde gerçekleştirilmişti. Sanat müzesini soyan hırsızlar, 300 milyon dolar değerindeki eserleri çalmıştı. Bu yıl ise Ankara Resim Heykel Müzesi'nden çalınan 18 eser, hırsızlık olayından uzunca bir süre sonra ortaya çıkmış ve büyük yankı uyandırmıştı.

 

PARİS AA

Etiketler :