5 bin 500 tıp öğrencisine maaş bağlanacak!

5 bin 500 tıp öğrencisine maaş bağlanacak!

Türk vatandaşı olup tıp fakültelerinin 5. yılını bitirip 6. yılına geçen öğrencilere intörn eğitimi döneminde, öğretim üyesi rehberliğinde yaptıkları uygulama çalışmaları sonucunda ilgili kurumların bütçelerinden 12 ay süresince ücret ödenecek.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar,yaklaşık 5 bin 500 intörn hekime ücret ödenmesi hususunun mecliste kabul edildiğini söyledi.

Milletvekili Ünivar, "İntörn hekimlerimizeaylık net 310 lira ödenecek." dedi.

Kendisinin de bir hekim olduğunu hatırlatan Ünüvar; tıp fakültesi öğrencilerinin ne gibi sıkıntılar çektiğini çok iyi bildiğini kaydetti.

Bu ödemeyleöğrencilerin sorunlarının tamamen çözülmese de onlara bir destek ya da yaralarına bir merhem olma yolunda önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bu kanunda büyük çabası olduğu hatırlatan Ünüvar; "Grupların ortak önergesi ile Türk vatandaşı olup tıp fakültelerinin 5. yılını bitirip 6. yılına geçen öğrencilere intörn eğitimi döneminde, öğretim üyesi rehberliğinde yaptıkları uygulama çalışmaları sonucunda ilgili kurumların bütçelerinden 12 ay süresince ücret ödenecek. Uygulamaya Gülhane Askeri Tıp Akademisi de dahil edilecek." dedi.

Üniversitelerin ücretleri kendi bütçelerinden karşılayacağını dile getiren Ünüvar, intörnlerin sağlık sigortalarından da faydalanabileceklerini bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.