5 gol 3 KIRMIZI Kart ve Fener elendi

5 gol 3 KIRMIZI Kart ve Fener elendi

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçta rakip Braga'yı 1-0 mağlup eden temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda rakibine 4-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Öte yandan maçın hakemi Ivan Bebek skandal kararlarla Alper Potuk, Mehmet Topal ve Volkan Şen'i kırmızı kartl

 UEFA Avrupa Ligi 3. Tur rövanş maçında Fenerbahçe ile Braga karşı karşıya geldi.  Estádio Municipal de Braga’da oynanan ve Hırvatistan Futbol Federasyonu’ndan Ivan Bebek düdük çaldığı karşılaşmayı kazanan taraf 4-1’lik skorla Braga oldu. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Ahmed Hassan, 69. dakikada penaltıdan Josue, 74. dakikada Nikola Stojiljkovic ve  83. dakikada Rafa Silva kaydetti. Temsilcimiz Fenerbahçe’nin tek sayısı ise 44. dakikada Alper Potuk’tan geldi.
 

Kadıköy’de oynanan ilk maçı 1-0 kaybeden Portekiz ekibi, elde ettiği bu sonucun ardından adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu. Sarı lacivertli temsilcimiz ise Avrupa’ya veda etti.

 

Fenerbahçe’de ayrıca Vitor Pereira tribüne gönderilirken; 66. dakikada Mehmet Topal, 87. dakikada Alper Potuk ve uzatma dakikalarında Volkan Şen kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Temsilcimiz, müsabakayı 8 kişi tamamladı.
 
IVAN BEBEK’TEN TARTIŞILAN KARARLAR

 

Mücadelenin 11. dakikasında Braga’nın ofsayt olduğu iddia edilen golünü nizami kabul ederek geçerli sayan Ivan Bebek, 43. dakikada yaşanan bir pozisyonun ardından da Vitor Pereira’yı tribüne gönderdi.

 

Hırvat Hakem, karşılaşmanın 66. dakikasında Mehmet Topal’ın ceza sahası içerisinde topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda ikinci sarı kartını gören Mehmet Topal, kırmızı kart ile oyun dışında kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Bebek daha sonra, 87. dakikada Alper Potuk’u da kırmızı kart ile cezalandırdı. Ivan Bebek, karşılaşmanın uzatma dakikalarında da Volkan Şen’e kırmızı kart gösterdi.

 

PEREIRA’DAN DÖRT DEĞİŞİKLİK

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Portekiz deplasmanında Braga karşısında takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

 

Municipal Stadı’nda oynanan maçta Pereira, Spor Toto Süper Lig’de 1-0 kazandıkları Kayserispor karşılaşmasında oynattığı Hasan Ali Kaldırım, Michal Kadlec, Volkan Şen ve Jose Fernandao’yu yedek soyundurdu.

 

Portekizli teknik adam bu futbolcuların yerine Caner Erkin, Mehmet Topal, Alper Potuk ve Robin van Persie’yi ilk 11’de şans tanıdı.

 

GÖKHAN GÖNÜL YETİŞEMEDİ

 

Fenerbahçe’nin milli sağ beki Gökhan Gönül, sakatlığından dolayı Braga’yla yapılan rövanş maçında da oynayamadı.

 

Kaburgasında kırık bulunan Gökhan, Süper Lig’de 29 Şubat’ta oynanan Beşiktaş derbisinden sonraki maçlarda sakatlığından ötürü forma giyemedi.

 

Takımın yaptığı son iki çalışmaya katılmasına rağmen Gökhan, Braga rövanşına da yetişemedi. Gökhan’ın yerine yine Şener Özbayraklı forma giydi.

 

FENERBAHÇELİ TARAFTARLARDAN MAÇA BÜYÜK İLGİ

 

Fenerbahçeli taraftarlar maça ilgi göstererek kendileri için ayrılan deplasman tribününün tamamına yakınını doldurdu.

 

Avrupa’dan ve Türkiye’den Portekiz’e gelen sarı-lacivertli taraftarlar, gün boyu Braga sokaklarında tezahüratlar yaptı. Statta da bine yakın Fenerbahçeli taraftar yer aldı.
Sarı-lacivertli taraftarlar Ankara’da geçen hafta sonu yaşanan terör saldırısına da tepkisiz kalmadı. Taraftarlar sık sık “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Türkiye” tezahüratlarında bulundu.
Bragalı taraftarlar ise stadı dolduramadı. Toplam 30 bin kapasitesi bulunan statta yer alan iki tribünün de büyük bir bölümü boş kaldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.