5 gün havalar nasıl olacak-Haritalı

5 gün havalar nasıl olacak-Haritalı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre hafta sonu hava nasıl olacak? İşte İL İL 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Güneydoğu bölgelerimizde kuzeyli, zamanla batı bölgelerimizde güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, zamanla Güney Ege Kıyılarında kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI : Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların (ulaşımda aksamalar, v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Edirne çevrelerinde sis görülecek.

EGE : Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Afyon çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; zamanla GÜney Ege Kıyılarında güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek

AKDENİZ : Parçalı ve az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU : Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeyinde hafif sis görülecek.

BATI KARADENİZ : Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Kastamonu ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Çorum, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU : Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı, Batman çevrelerinde sis görülecek.


İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ




İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :