5 Günlük Hava Durumu-Haritalı

5 Günlük Hava Durumu-Haritalı

Marmara'nın doğusu ile Kuzey ve Kıyı Eğe'de bugün kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son tahminlere göre; bugün Türkiye'nin batı bölgelerinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Balıkesir, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik), Kuzey ve Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Aydın, Muğla) ile Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerimizde kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Balıkesir, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik), Kuzey ve Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Aydın, Muğla) ile Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR-

Rüzgarın; iç ve batı bölgelerimizde güneyli yönlerden kuvvetli (40-50 km/saat) esmesi beklendiğinden, soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Yapılan son tahminlere göre bölgelerde hava bugün şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve doğusu, öğleden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin doğusunda (İstanbul, Balıkesir, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bursa ilimiz başta olmak üzere, bölge genelinde muhtemel soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

EGE: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kuzey ve Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Aydın, Muğla) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esecek. Afyonkarahisar ve Kütahya illerimiz başta olmak üzere, bölgenin iç kesimlerinde muhtemel soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Antalya ile öğleden sonra Isparta ve Burdur çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneydoğu yönlerde kuvvetli (40-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Isparta ilimiz başta olmak üzere, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde muhtemel soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçeleri, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin güney ve batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek. Kayseri ilimiz başta olmak üzere, bölge genelinde muhtemel soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri, akşam saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bolu ilimiz başta olmak üzere, bölge genelinde muhtemel soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Samsun, Amasya ve Çorum çevreleri yağmurlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu yağışlı geçecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Sabah saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ




İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :