5 ilde fuhuş operasyonu

5 ilde fuhuş operasyonu

Beş ilde büyük operasyon... Operasyonlar sonunda 35 Denizci subay, astsubay ve polisler kadınlarla fuhuş yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Asker, polis ve kamu yöneticilerinden oluşan müşterilerinin seks görüntülerini gizli kamera ile kayda alan çete polis tarafından yakalandı. Operasyonlarda önemli isimlere ait yüzlerce seks görüntüsü ele geçirildi.

Türkiye’yi sarsan Küre Operasyonu’nun ardından ortaya çıkartılan ve uzun dönem gündemi meşgul eden Sauna Çetesi gibi örgütlenen bir başka çete polis tarafından çökertildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, fuhuş çetelerine yönelik düzenlediği operasyonlar sırasında, yurt dışından fuhuş yapmak amacıyla kadın getiren iki muhabbet tellalını belirledi. Muhabbet tellalarını teknik ve fiziki takibe alan polis, liderliğini Mustafa Düştegör’ün yaptığı bir çetenin bilgilerine ulaştı. İddialara göre çete fuhuş yapmak için getirdikleri hayat kadınlarını asker, polis ve kamu yöneticilere pazarlıyor ve fuhuş görüntülerini ise kaydediyordu. İstanbul’da 3, İzmit’te 2 fuhuş evi bulunduğu öne sürülen çete için Viko ve Nona isimli kadınlar Bulgaristan, Moldova ve Rusya’dan iş bulma vaadiyle kadınları kandırıp Türkiye’ye getiriyordu.

Gizli kayda alıyorlardı

Kadınlar İstanbul ve Kocaeli’ndeki toplam 5 fuhuş evinde asker, işadamı ve kamu görevlilerinden oluşan özel müşterilere pazanlanıyordu. Güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkartan çetenin çalışma şekline göre önemli bir referansı olmayan hiçkimseye kadın pazarlanmıyordu. Fuhuş yapılan odalarda oyuncak ayıcıkların içerisine gizlenen kameralar ile müşteriler farkına varmadan seks sahneleri kayda alınıyodu.

Sağlık kontrolleri binbaşıdan

Çete fuhuşa zorlanan hayıt kadınlarının sağlık kontrolleri için ise farklı bir yola başvuruyordu. Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde Askeri Deniz Hastanesi’nde görevli Jinekolog Doktor binbaşı Z.M, çetenin fuhuşa zorladığı hayat kadınlarını muayene ediyordu. İddiaya göre Binbaşı Z.M, fuhuş sırasında hamile kalan bu kadınlara kürtaj da yapıyordu.

İsim listesi ele geçirildi

Çetenin fuhuş yaptırdığı belirlenen evlere baskınlar düzenlendi, hayat kadınları gözaltına alındı. Polis evlerde yaptığı aramada çetenin kaydettiği çok sayıda seks görüntüsünü ve çetenin müşterisi oldukları belirlenen isimlerin listesine de ulaşıldı. Operasyonu kapsamında Gölcük Askeri Deniz Hastanesi’nde görevli Jinekolog Doktor Binbaşı Z.M.’nin ilçe merkezindeki özel muayenehanesinde arama yapıldı. Fuhuş yaptırılan kadınlara kürtaj yaptığı iddiasıyla Jinekolog Doktor Binbaşı Z.M.’in ifadelesine başvuruldu ancak gözaltı olmadı. 27 kişi sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Çetenin müşterisi olduğu belirelnen asker, bürokrat ve işadamlarının da önümüzdeki günlerde ifadeye çağırılacağı öğrenildi.

Etiketler :