5 Makam Aracı Var

5 Makam Aracı Var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 5’inci makam aracı olarak 2010 model Mercedes VIANO alması belediye işçilerini kızdırdı.

TÜM-BEL-SEN İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Gül, Kocaoğlu’nu, kendileriyle toplu sözleşme imzalamaya yanaşmamasına karşın lüks makam otomobil almasını eleştirdi.

Kocaoğlu, daha önce “Yeni makam arabası almam israf” demesine rağmen aldığı 100 bin TL’lik araçta yok yok. “Full aksesuar” özel donanım yapılan araçta seyahat ederken uydu yayınları da takip edilebiliyor. Güvenlik nedeniyle de araca sivil plaka takıldı.

Sendikacı Gül ise “Kocaoğlu, hukukun üstünlüğünü savunduğunu söylüyor, ancak işçinin hukukunu yok sayıyor. Kendisi solcu da değil, çünkü solculuğu maddi olarak kullanıyor” dedi. Belediyede sekreterlerin bile belediye şirketlerine ait sivil plakalı araçlarla seyahat ettiğini, işe bu araçlarla gelip gittiklerini belirten Gül, “Kendisiyle de çeliştiğini düşünüyorum. Emekçiye itiraz eden Başkan, nasıl olur da 140 bin TL’lik yeni araç alır” diye konuştu.

Etiketler :