5 Milyon Salavat

5 Milyon Salavat

Tokat'ın Zile ilçesinde, bu yıl 22. düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'nda 5 milyon salavat okundu.

Tokat'ın Zile ilçesinde, bu yıl 22. düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'nda 5 milyon salavat okundu.

 

İlçe Müftüsü İlyaz Akyazı, yaptığı açıklamada Peygamberimiz'in (sav) doğumunu salavat-ı şeriflerle , hatmi şeriflerle karşılamak istediklerini, ilk etapta 1 milyon salavat okumakla yola çıkıp 5 milyon üzerine çıktıklarını ayrıca 115 hatmi şerif, 786 Yasin-i şerif okunduğunu belirtti.

 

Akyazı, "Kurduğumuz bir ekiple başta Kaymakamlık, Belediye olmak üzere kamu kuruluşlarını, hastane ile ceza ve tutuk evinde kalanlara ve vatandaşlara ziyarette bulunduk. Ziyaretlerimizde Peygamberimiz'i (sav) anlatan kitaplar, broşürler vermeye çalıştık. Bu yıl çeşitli camilerde vatandaşlara yönelik vaaz ve sohbetlerde bulunduk. Müftülüğümüz personeli arasında hutbe yazma yarışmaları ve Kur'an kursu öğrencileri arasında 'Kur'an ve insan' konulu şiir yarışmalarını tertip ettik. Yine hafta içerisinde şehit ve gazi yakınlarını ziyarette bulunduk. Sadece şehir merkezinde değil köylerde çeşitli camilerde yemekli kutlu doğum programları yapıldı." şeklinde konuştu.

 

Zile Saray Sineması'nda 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nihat Dalgın'ın verdiği konferansta salonun tamamen dolmasına sevindiklerini ifade eden Akyazı, haftanın son gününde Kur'an kursu bahçesinde 2 bin kişiye yemek verildiğini kaydetti.

Akyazı, "Kutlu Doğum yemeğine çok sayıda vatandaşımı iştirak etti. Zile Mehteran Takımı gelen vatandaşların güzel zaman geçirmesine neden oldu. Ayrıca Kızılay için kan bağışında bulunulması bizleri oldukça sevindirdi." diye konuştu.

Etiketler :