500 milyon dolarlık yatırım

500 milyon dolarlık yatırım

Kapadokya Bölgesi’ne belki de gelmiş geçmiş en büyük yatırımı çok akıllı bir strateji sonucu Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı yapıyor.

Kapadokya Bölgesi’ne belki de gelmiş geçmiş en büyük yatırımı çok akıllı bir strateji sonucu Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı yapıyor. TOBB Yönetim Kurulu üyesi de olan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif PARMAKSIZ, Nevşehir’e yüzyılın projesini getirdi ve ilk imzayı da attılar.

Amerikan-İngiliz ortak yatırım şirketinin başı çektiği ve İtalyan firmasının da yatırım yaptığı KAPADOKYA KONGRE MERKEZİ bölgenin büyük bir açlığını ve de ihtiyacını giderecek. TOBB Yönetim Kurulu üyesi Arif Parmaksız’ın yaklaşık bir senedir adeta mekik diplomasisi ile dantel gibi milim milim dokuyarak bugünlere getirdiği ilişkiler sonucunda, bayramın ikinci günü çok önemli ve yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım hacmi bulunan bu projeye ilk imza atıldı. 

Aralık ayında ikinci imzanın atılmasıyla baharda temele ilk kazma vurulacak. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER’inde özellikle yatırımın yer alacağı 80 dönümlük araziyi sorunsuz bir şekilde NTSO’ya devretmesi de bölge adına çok büyük bir jest olarak değerlendirildi. ÜNVER ve PARMAKSIZ’ın engin öngörü ve ufukları ile gelişen bu proje uygulama aşamasına gelince, bölgede oldukça büyük bir heyecan da yarattı.

Nevşehir’in Niğde yolu üzerinde yaklaşık 80bin metrekarelik alana yapılacak olan KAPADOKYA KONGRE MERKEZİ 2 bin 500 kişilik olacak ve aynı zamanda bu alanın içinde 5 yıldızlı ve bin 500 yataklı muhteşem bir kongre oteli de inşa edilecek. Bu yatırımları Amerikan ve İngiliz ortak yatırım şirketi “YAP-İŞLET-DEVRET” modeli ile gerkekleştirirken yatırımın organizasyonunu ise bir İtalyan firma üstleniyor.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, bu yatırımın bölgesine adına muhteşem bir iş olduğuna dikkat çekerek, “ Oda olarak, belediyemizin de müthiş desteği ile bölgeye hayalimdeki AMİRAL PROJEYİ yapacağız,inşallah. İlk imzalar atıldı, bundan sonra çalışmalar devam edecek ve muhtemelen Aralık ayında da ikinci imzaları atarak işi başlatacağız. Bu konuda emeği geçen siyasi ve iş dünyasından herkese ve özellikle de, yatırımın yapılacağı arsayı Oda’mıza devrinde çok büyük destek olan Belediye Başkanımız Sayın Hasan ÜNVER’e teşekkür ederiz.” dedi.
Bu yatırımın imza altına alınmasının sonrasında Nevşehir bir anda Türkiye ve dünyanın en büyük inşaat şirketlerinin ilgi odağı haline geldi. Dev şirketler, 500 milyon dolarlık projeden pay alabilmek için müthiş bir kulis çalışması da başlattı.

Etiketler :