510 Bin TL Çalan Şoför Yakalandı

510 Bin TL Çalan Şoför Yakalandı

Yakalanmamak için parklarda yattı, soğukta donma tehlikesi geçirdi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, önceki gün banka şubelerine para nakli yapan bankaya ait kurye aracında bulunan 510 bin TL'yi alarak kaçan kurye aracının şoförü ve parayı saklaması için verdiği başka bir bankanın güvenlik görevlisi olarak çalışan komşusu yakalandı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Karşıyaka ilçesindeki şubelere para dağıtımına çıkan banka kurye aracında bulunan 510 bin TL'yi alarak kaçan araç şoförü İ.A.'yı yakalamak için belirli adreslerde önlem aldı. İ.A., Bornova Ev-Ka 4 Mahallesi'nde boşandığı eşinin evinin yakınında gezdiği sırada polis ekiplere tarafından yakalanarak özaltına alındı.
İ.A., sorgusunda, kumara olan merakı yüzünden kendisine ait olan ve kiraya vererek çalıştırdığı kamyonu ile otobüsünü kaybettiğini, evini ipotek ederek bankadan kredi çektiğini ve tefecilere borçlandığını ifade etti. Yaklaşık 130 bin TL borcu olan İ.A.'nın evine haciz geldiği, bir hafta önce de borcunu ödemediği için elektriklerinin kesilmesi üzerine bankanın parasını çalmak için plan yaptığını ileri sürdüğü öğrenildi.
Olay günü güvenlik görevlilerinin banka şubesine para teslim etmek için ayrıldığında para nakil aracındaki 510 bin TL'yi alarak kaçtığını söyleyen İ.A.'nın, paranın 390 bin 400 TL'sini başka bir bankanın Bornova 4. Sanayi Sitesi şubesinde güvenlik görevlisi olan komşusu Z.B'ye (31) saklaması için verdiğini, 130 bin TL'sini de borçlarına karşılık dağıttığını iddia ettiği bildirildi.
İ.A.'nın, 130 bin TL'yi kimlere dağıttığını söylemediği, polis tarafından araştırıldığı öğrenildi. Parayı çaldığı cuma gününden bu yana cep telefonu kullanmadığı, yakalanmamak için parklarda yattığı ortaya çıkan İ.A.'nın kalp, şeker ve tansiyon hastası olduğu, 2 gündür dışarda kaldığı için soğuktan etkilenerek ısınmak için sürekli alkol aldığı, dayanacak gücü kalmayınca boşandığı eşinin evine gitmek istediği ve polis tarafından yakalandığı belirlendi.
İ.A.'nın ifadesinin alınmasının ardından polis ekipleri, 390 bin TL'yi sakladığı öğrenilen komşusu 31 yaşında ki Z.B.'yi de Bornova ilçesinde yakaladı. Sorgulanan Z.B.'nin, parayı anne ve babasının evine sakladığı ve bundan haberlerinin olmadığını söylediği öğrenildi. Z.B.'nin babasının evinde yapılan aramada 390 bin TL ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan İ.A. ile Z.B. adliyeye sevk edildi.
 

Etiketler :