54 YIL sonra İmparator Selasiye'yi geçti

54 YIL sonra İmparator Selasiye'yi geçti

Kesintisiz bir şekilde 54 yıldır muhtarlık yapan Boynikoğlu 27 Kaymakam görmesine ve çok sayıda ihtilal yaşamasına rağmen ilk günkü gibi aynı heyecanla görevini yürütmeye devam ediyor.

Kemal Özdemir / ERZİNCAN
 
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde 1958 yılında Dörtyol Ağzı mahallesinden muhtar adayı olarak seçime giren Mehmet Vedat Boynikoğlu yarım asırdan fazla muhtarlık yapmaya devam ediyor.
 
Kemaliye ilçesi Dörtyolağzı Mahallesi muhtarı Mehmet Vedat Boynikoğlu (78)  22 yaşında aday olarak seçime girdiği Dörtyolağzı mahallesi muhtarlığını kesintisiz bir şekilde aradan geçen 54 yıla rağmen ilk günkü gibi aynı heyecanla yürütüyor. Kemaliye ilçesinde vatandaşlar tarafından sevilen muhtar Mehmet Vedat Boynikoğlu yürüttüğü muhtarlık hizmetleri sırasında 27 ye yakın kaymakam gördüğünü ve birçok askeri darbe ile ihtilal yaşadığını ifade etti.
 
Muhtarlık Rekorunu Elinde Bulunuyor 
 
Türkiye de kesintisiz olarak 54 yıldır muhtarlık yapan Boynikoğlu en uzun muhtarlık görevi rekorunu da elinde bulunduruyor. Demokrat Parti döneminde yaşanan ihtilalin ardından göreve gelen muhtar Mehmet Vedat Boynikoğlu Kemaliye ilçesinde önemli hizmetleri bulunuyor.
 
Tarihi dokusu ile ün kazanan Kemaliye de, Hamam, Camii, Şadırvan ve tarihi evlerin restorasyonunu yaptıran 78 yaşındaki muhtar Boynikoğlu ilçenin tarihi dokusunu muhafazası için önemli hizmetlerde bulundu. Masa başı muhtarlığı yapmayan Boynikoğlu mahallesinde bulunan vatandaşları da sık sık evlerinde ziyaret ederek sorunları ile yakından ilgileniyor.
 
Yarım Asırın Ardından Rakipsiz Seçildi
 
29 Mart 2009 yılında yapılan son muhtarlık seçimlerinde rakipsiz bir şekilde tekrar Kemaliye ilçesi Dörtyolağzı mahallesi muhtarlığına aday olan Boynikoğlu vatandaşların oylarının tamamını alarak güven tazelediğini ifade etti. Mahalleli tarafından da sevilen Boynikoğlu yaptığı açıklamada ‘’Muhtarlık zordur, emek ister dikkat ister, özen ister, sorumluluk ister” diyerek yarım asra rağmen görevine olan sevgisini dile getirdi.
 
İMPARATOR SELASİYE
 
İmparator Selasiye, 20. yüzyılın en uzun iktidarda kalan imparatoru olarak tanındı. 1930'da tahta çıkan Selasiye, 1974 yılında bir darbe ile görevden uzaklaştırılmıştı.
 
Kaynak: haber-24.com    

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.