6.5 milyon emekliyi ilgilendiriyor!

6.5 milyon emekliyi ilgilendiriyor!

İMBED Başkanı Hamdi Öz'ün emekli maaşları arasındaki farkın giderilmesi için Ankara 5'inci İş Mahkemesi'ne açtığı davada karar 30 Haziran'da verilecek

İşçi, Memur ve Bağkur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz'ün emekli maaşları arasındaki farkın giderilmesi için Ankara 5'inci İş Mahkemesi'ne açtığı davada karar 30 Haziran'da verilecek. Hamdi Öz, Anayasa'nın eşitlik ilkesini düzenleyen 10'uncu maddesine aykırılık nedeniyle dava açtığını, ilk davanın da 17 Mart'ta görüldüğünü belirtti.

Davanın 6.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendirdiğini ifade eden Öz, “Bakanın söylediği gibi sayı 2 milyon değil. 2000 yılı ve öncesi, diye bir sınırlama da yok. Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiriyor. Herkesin aynı farkı alması söz konusu değil, az ya da çok ama sonuçta herkes bir fark alacak” dedi.

Karar emsal olacak

Hamdi Öz, bilirkişinin kendisi için 310 liralık eksik maaş ödendiğini tespit ettiğini belirterek, “Bana faizi ile birlikte 50 bin lira fark ödenmesine karar verildi. Ancak ben hakimden konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini istemiştim. Dava Anayasa Mahkemesi'ne gitti. 30 Haziran'da Ankara 5'inci İş Mahkemesi'nde yapılacak duruşma ile benimle ilgili karara varılacak. Ancak bu karar tüm emekliler için emsal oluşturacak” diye konuştu.

Konu Anayasa Mahkemesi’nde

5. İş Mahkemesi hakiminin konuyu Anayasa Mahkemesine gönderdiğini anımsatan Öz, konunun CHP'nin 4487 sayılı yasanın iptali için açtığı dava ile birleştiğini söyledi. Anayasa Mahkemesi’nin konuyu ne zaman gündemine alacaklarını ise yarın öğrenmeyi planladıklarını ifade etti.

 

Hürriyet

Etiketler :