6. Beykoz Şiir Akşamı Hoş Sâda Bıraktı

6. Beykoz Şiir Akşamı Hoş Sâda Bıraktı

Beykoz Belediyesi ve Doğuş Haber Gazetesi işbirliğiyle düzenlenen “6. Beykoz Şiir Akşamı’nda Türk Edebiyatının unutulmaz şiirleri protokol ve ilçe sakinlerinin yorumuyla edebiyatseverlerle buluştu


Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Kaşıtoğlu ve  Yakup Özbek, 4.Dönem Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe,  AK Parti Eski İlçe Başkanı Ahmet Hulusi Batu, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve Beykozlu şiir severler katıldı.

Duygu dolu anlar sunan gecenin açılışını kendi yazdığı “Vatan” şiiriyle şair Abdurrahman İnal yaptı. Kaymakam Ahmet Katırcı Necip Fazıl Kısakürek’in “Zindandan Mehmet’e Mektup” isimli şiirini, 4.Dönem Belediye Başkanı Muharrem Ergül Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Sitem” şiirini okudu.

Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu Ataol Behramoğlu’nun “Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Birşey Var” isimli eserini okurken, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu da kendi yazdığı "Anılarda Beykoz" adlı şiiriyle büyük alkış aldı.

Kaymakam Katırcı: “Şiir İnsanı En Güzel Anlatma Yoludur”

Kaymakam Ahmet Katırcı, geceye dair:“Şiir, sanatın insanı en güzel anlatma yoludur. Bu tür etkinlikler, toplum hayatında çok önemlidir. Belediye her zaman yol asfalt yapmaz, kültür işleri için de buradadır. Seneye 7. Şiir akşamlarında buluşmak üzere” dedi.

Başkan Yardımcısı Kaşıtoğlu: “Şiir edebiyatın en keskin, en etkin ve büyük alanıdır”

Geceye katılmayan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in dinleyicilere selam ve sevgilerini ileten Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu: “Şiir edebiyatın en keskin, en etkin ve büyük alanıdır. Ona destek olmak bizim için önemlidir. Bugün Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Kültür ve sanat yoldaşsınız olsun, ona götüren yolda ülkemiz mesafe alsın” şeklinde konuştu.

4. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, şiir gecesiyle ilgili olarak bu gecenin,  uluslararası şiir akşamlarına dönüşmesini temenni etti.

Programın devamında AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Cemal Safi’nin “Tek Hece Aşk" isimli şiirini, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Necip Fazıl’ın “Sakarya”, Başkan Danışmanları Nevin Çalışkan A.Hicri İzgören’in "Suskun”u, Erdal Öztürk kendi yazdığı “Yiğit Yaralı Olur”u, Muhammed Küçükkonuklar ise M. Mengüşoğlu’nun “Bir Zamanlar Ezanla Uyanılırmış” adlı şiirini okudu.

Gecenin ev sahiplerinden Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkürlerini ileterek: “Bu akşam burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Temennimiz, şiir gecelerinin her yıl devam etmesi” şeklinde duygularını ifade etti.

 

Bengü Efsen Sanat Derneği öğrencileri okunan şiirlere müzikleriyle eşlik ederek geceye renk kattı. Gecede okunan şiirlerin yer aldığı kitapçık da şiir severlere hediye edildi.

Etkinlik tüm şiir okuyanların yer aldığı fotoğraf karesiyle noktalandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.