6 bin 323 sözleşmeli öğretmen atandı

6 bin 323 sözleşmeli öğretmen atandı

Milli Eğitim Bakanlığınca 6 bin 323 kadroya sözleşmeli öğretmen atandı.

Milli Eğitim Bakan Hüseyin Çelik, atanan öğretmenlerin yarın göreve başlayabileceğini söyledi.

Öğretmen atamaları dolayısıyla Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlendi. Törende konuşan Çelik, kısa bir süre önce 8 bin 141 kadrolu öğretmen ataması yaptıklarını anımsattı. 4-B kapsamında çalışan pek çok öğretmenin kadroya geçtiğini belirten Çelik, ''Onların boşalttığı 6 bin 500 kişilik kadroya 4-B kapsamında atama yapacağız'' diye konuştu.

Öğretmen atamalarının devam edeceğini ifade eden Bakan Çelik, Ağustos ayında 15 bin, Kasım ayında da 10 bin öğretmen ataması yapacaklarını söyledi. Çelik, 2009 yılı içerisinde 35 bini aşkın öğretmen ataması yapmış olacaklarını ifade etti.

Çelik, bu yıl açıkilköğretim ve açıklise öğrencilerine kitaplarının ücretsiz dağıtılacağını, böylelikle 2009-2010 eğitim öğretim yılı için dağıtılacak ders kitabının sayısının 180 milyona ulaşacağını söyledi.

Öğretmenlere bir müjde vermek istediğini de ifade eden Bakan Çelik, ''Özel fiyat uygulayarak, önümüzdeki süreçte her öğretmenimizin birer diz üstü bilgisayarı olması arzusundayız. Bu kampanyayı da seçimlerden hemen sonra başlatacağız'' dedi.

Atanan öğretmenlerin yarın göreve başlayabileceklerini belirten Çelik, ''Mehil müddeti diye bir şey var. Çocuklarımız sizi bekliyor. Bence hiç onu kullanmadan bir an önce arkadaşlarımız vazifelerinin başına giderlerse bu bizi çok mutlu edecektir. 81 ilin il milli eğitim müdürlerine, sizleri karşılamaları, yer, yurt göstermeleri için genelge gönderilmiştir'' diye konuştu.

Adaylar atama sonuçlarını Bakanlığın www.meb.gov.tr internet sitesinden öğrenebilecekler.

Etiketler :