6 kişilik sabotaj grubu deşifre oldular!

6 kişilik sabotaj grubu deşifre oldular!

Gaziantep’te bomba yüklü otomobille saldırı düzenleyen Firaz kod adlı Murat Filiz’le birlikte, PKK’nın Amanoslar Osmaniye bölgesine gönderdiği sabotajcı diğer 5 teröristin kimlikleri de ortaya çıkarıldı.

Osmaniye’de 2 polisi şehit eden PKK’lıların zaman zaman kılık değiştirerek dağdan şehirlere indikleri iddia ediliyor

6 KİŞİLİK SABOTAJ GRUBU
İstihbarat birimlerinin yaptığı araştırmalar ve yakalanan teröristlerin ifadeleri PKK yönetiminin Amanos bölgesinde 6 kişilik bir sabotaj grubunu konuşlandırdığını ortaya koydu. Bomba yapımında uzman olan sabotajcı grubun, “Firaz” kod adlı Murat Filiz ile birlikte “Vedat” kod adlı Seyithan Sinet, “Delil” kod adlı Yusuf Buldağ, ismi bilinmeyen “Rojhad Batman” kod adlı terörist, “MazlumCiğer” kod adlı Hasan Erdoğan ve “Baran” kod adlı Kadir Sezgin’den oluştuğu belirlendi.

SİLAHLI VE BOMBALI
Kırsal alanda oldukları tespit edilen PKK’lıların zaman zaman kıyafetlerini değiştirip şehirlere indikleri de öne sürüldü. İddialara göre, hepsi Kalaşnikof ya da M-16 otomatik tüfek, dolu 5 şarjör ve 2 el bombası ile dolaşan bombacılar grubu Kuzey Irak’taki terör kamplarında sabotaj eğitimi aldıktan sonra Amanoslar Osmaniye bölgesine gönderilmiş. İstihbarat birimlerinin edindikleri bilgilere göre son 2 yıl içinde düzenlenen birçok bombalı eylemde imzası bulunan sabotajcı PKK’lılar her türlü bomba düzeneğini yapabiliyor.

TÜM İLGİLİ BİRİMLER UYARILDI
İddiaya göre sabotaj grubu yanlarında sürekli olarak 10-15 kilo A-4 plastik patlayıcı ve roketatar da bulunduruyor. Bombalama eylemlerinde asker ve polisi hedef alan teröristlerin Gaziantep ve Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırıların benzeri saldırı hazırlığı içinde bulundukları ihtimali değerlendiriliyor. Bu çerçevede tüm ilgili birimler uyarıldı. Grubun içinde en deneyimli teröristin ise Gaziantep saldırısını gerçekleştirdikten sonra yeniden Amanoslar Osmaniye bölgesindeki PKK’lıların yanına kaçtığı tahmin edilen Murat Filiz olduğu belirtiliyor.

Sabotajcı grubun saptanan eylemleri şunlar: 28 Ekim 2011’de Osmaniye’de 2 polisin şehit edilmesi. Saldırıyı Delil kod adlı Yusuf Buldağ’ın gerçekleştirdiği saptandı. Osmaniye’nin Hasanbeyli İlçesi Zoptan Deresi mevkiinde polis ve asker araçlarının geçişi sırasında yola 20 kilo A4 patlayıcı yerleştirilmesi. Osmaniye, Zorkun yolu üzerindeki köprünün havaya uçurulması ve polise saldırı planı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.