6 Parti ittifak kurdu

6 Parti ittifak kurdu

CHP, MHP, DP, DSP, SP ve İP yöneticileri bakın ne için biraraya geldi...

CHP, MHP, DP, DSP, SP ve İP Denizli yöneticileri, NATO'nun kurmayı planladığı 'Füze Kalkanı'na' projesine tepki göstermek amacıyla Ulusal Kanal'ın düzenlediği bir programda buluştu. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde çekilen programın moderatörlüğünü ise Ulusal Kanal İl Temsilcisi Hüseyin Mercan yaptı. ProgramaCHPİl Başkanı Zafer Gönenç,MHPİl Başkanı Zafer Kaplan, DSP Merkez ilçe Başkanı Celil Çobanoğlu, DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy, SP İl Başkan Yardımcısı Kamil Kabak ve İP İl Başkanı Mustafa Güleç katıldı.
 


Emperyalizmin, kendisine tehdit olarak algıladığı en önemli Ortadaoğu ülkesininİranolduğunu ileri süren CHP İl Başkanı Gönenç, Avrupa'da en küçük ülkelerin bile NATO Füze Kalkanı projesini kabul etmediğini söyledi. Gönenç, "İsrail'in bölgesel çıkarlarının ve bölgedeki emperyalizmin çıkarlarının korunması için mayın eşeklerine ihtiyaç vardır. Güneydoğu'da yaşlı, sakat hayvanları mayınlı araziye sürer kaçakçı. Onların ölerek ilerlediği yoldan, kendisi sağlam olarak geçer. Avrupa'nın küçücük ülkelerinin kabul etmediği Füze Kalkanı projesini benim hükümetim, benim ülkem bir başarı öyküsü olarak sunuyor." dedi.

MHP İl Başkanı Kaplan dahükümetin Füze Kalkanı projesini bir başarı olarak gösterdiğini belirterek, "Düşman İran mı, Suriye mi, Ürdün mü, bir görmek gerekiyor. Müslüman ülkelere karşı Türkiye, bekçi görevi üstlenmiştir, yani NATO'nun bekçiliğine soyunmuştur. Füze Kalkanı, Türkiye'ye hiçbir şey kazandırmayacaktır." şeklinde konuştu. DSP Merkez ilçe Başkanı Çobanoğlu, projenin İran'a karşı konuşlandırılmaya çalışıldığı görüşlerini desteklerken DP İl Başkanı Bakırsoy da Füze Kalkanı'yla Türkiye'nin taraf olacağını savundu. SP İl Başkan Yardımcısı Kemal Kabak ise,"Gâvurun kalkanından bize fayda gelmez. Bunlar siyonist rejimin, büyük İsrail'i kurma planları. Bu füzeler, bizim uçaklarımıza müdahale edecek. Güneydoğu'yu bölme planının son aşaması." dedi. İP İl Başkanı Güleç de Füze Kalkanı'nın Türkiye'de kapanması mümkün olmayan yaralar açağını iddia ederek, buna karşı tepki gösterilmesi çağrısında bulundu. (CİHAN)

Etiketler :