6 şehidin kimlikleri belli oldu!

6 şehidin kimlikleri belli oldu!

Dün gece Beytüşşebap ilçe merkezindeki polis ve askeri üs bölgelerine teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olanlardan ikisinin kimliği belli oldu.

Gaziantep Şehit Haberiyle Yıkıldı

Beştüşşebap'ta şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurt'un Gaziantepteki baba ocağına ateş düştü.

Sabah saatlerinde şehidin acı haberini getiren iki subay Aktoprakta akrabalarında bulunan şehidin annesinin yanına gitti. Burada acı haberi alan aile subaylarla birlikte şehidin özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi. Acı haberi alan anne Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu.

Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu sırada şehidin il dışında olan babası Ali Kurt'a acı haberin verildiği ve Gaziantep' dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

Öte yandan olay PKK'lı teröristler dün gece 22.00 sıralarında Beştüşşebap ilçe merkezine 4 ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırmış ve çıkan çatışmada 20 terörist öldürülürken, 9 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 8 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı.

İpsala'ya Şehit Ateşi Ulaştı

Yaşanan çatışmada şehit olan 9 askerden Piyade Er Emrah Karataban'ın Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi. Karataban'ın ailesine şehit olduğu haberi, askeri görevliler verdi.

Şehitler, bugün Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.