7 asker İskenderun’da tasarruf kurbanı olmuş

7 asker İskenderun’da tasarruf kurbanı olmuş

Hatay İskenderun’da 7 askerin şehit edildiği saldırı noktasına, kamera konulmasının planlandığı, ancak masraftan düşmek için bundan vazgeçildiği ortaya çıktı.

İskenderun’da bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz İkmal Destek Komutanlığı’na 31 Mayıs 2010 tarihinde düzenlenen ve 7 askerin şehit olduğu saldırının yapıldığı noktada güvenlik kamerasının olmadığı ortaya çıktı. Danıştay saldırısı ile ilgili yapılan soruşturma sırasında dinlemeye takılan bir telefon görüşmesinde Doğan isimli bir şahıs “Hani diyorduk ya buradan roket sallasa adamlar burayı vurur, oraya bir kamera koyalım falan diyorduk, koydurtmadılar. Oraya kamera koydurtsalardı belki bir şeyler görürlerdi ve saldırıyı önleyebilirlerdi, kabak gibi ortadaydı orası” dedi. Oyak çalışanı Murat Ünlü Bayındır ile konuşan Doğan isimli şahsın Kışlaya kamera takan ekip içinde yer aldığı öğrenildi. Ankara’dan Deniz Kuvvetleri Komutanlığından İskenderun’daki Deniz Üst Komutanlığı’na giden bir kişinin maliyeti düşürmek için bazı kameraları projeden çıkardığı iddia edildi.

Gözler şimdi OYAK Güvenlik’te

Danıştay saldırısında kamera kayıtlarının silinmesi ile ilgili sürdürülen çalışmalar sırasında dinlemeye takılan bir görüşme, teröristlerin roketatarla saldırdıkları noktada kameranın olmadığını ortaya çıkardı. Deniz İkmal Destek Komutanlığı’nın güvenlik kamera sisitemi ihlasini alan OYAK SGS A.Ş.’nin çalışanları arasında geçen bir görüşmede saldırının olduğu noktaya kamera konulmadığı konuşuldu. Dava dosyasına da giren iddialara göre; beş ayrı birliğin kamera sistemlerinin kurulumunu üstlenen OYAK’ın kameraları kurmak için gönderdiği isimler arasında Doğan isimli çalışanları da vardı. OYAK SGS’nin Çin’den ithal ettiği kameralar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından onaylanan bir projeye göre yerleştirildi. Ancak Deniz Kuvvetleri Komutanlığından gelen bir kişi maliyeti düşürmek için bazı kameraları projeden çıkardı. İskenderun’a yapılan saldırının ardından OYAK SGS A.Ş. çalışanı Murat Ünal Bayındır ile görüşen Doğan’ın, saldırının gerçekleştirildiği su deposu bulunan yere kamera takılmadığını söylediği öğrenildi. Bu noktanın maliyeti düşürmek için projeden çıkarılan noktalardan bir tanesi olduğu kaydedildi.

Saldırı önceden biliniyordu

İskenderun’daki 7 askerin şehit olduğu saldırının yaşandığı bölgedeki Güzelköy sakinlerinden M.B ve C.B, 29 mayıs günü köylerinde 3-4 kilometre mesafede silahlı altı kişi gördüklerini, durumu köy muhtarıyla birlikte jandarma karakoluna giderek anlattıklarını açıkladı. İhbarı yapan ve kuzen olduklan öğrenilen söz konusu iki kişiye, Jandarma’nın, “Gördüklerinizi anlatırsanız Türkiye karışır” dediği ileri sürülmüştü. BÜNYAMİN DEMİRKAN

BURADAN SALDIRIRLAR DİYE KONUŞUYORDUK

Dinlemeye takılan telefon görüşmesinde özetle şu diyaloglar yer almıştı;

Doğan: “Hani bu askerleri vurdular ya roketli saldırı yapmışlar ya... Kamera sistemini yaptığımız yer lan ora.”

Murat Ünal: “Otobanın kenarında imiş (bahsedilen yer) galiba.”

Doğan: “Diyorduk ya buradan roket sallasa adamlar burayı vurur falan diyorduk, valla muhubbetini yapıyorduk o zaman... Ama başkan kabak gibi ortada idi. Ben diyordum. Bak he şuradan roketi sallasa adam diyordum.”

Marut Ünal: “ Bazı şeyler ortada baktığın zaman gözüküyor değil mi?”

Doğan: “İşte su deposu vardı oraya bir kamera koyalım falan diyorduk. koydurtmadılar biliyor musun? oraya kamera, yavşaklar oraya koydurtsalardı belki bir şeyler görürdü yani.”

Murat Ünal: “He birşeyler fark ederlerdi yani diyorsun.”

Doğan: “Fark ederler belki görürlerdi. Çünkü orada bayağı izliyorlar biliyor musun? askerler 24 saat cin gibi izliyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.