7 çocuklulara kimse ev kiralamıyor

7 çocuklulara kimse ev kiralamıyor

Malatya'da babaları cezaevinde bulunan 7 çocuklu aileye kimse evini kiralamak istemiyor. Çadırda yaşayan aileye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından açıklanana göre her ay düzenli olarak kira ve faturalarını veremiyor.

Çocukları gürültü yaptığı için 6 gün önce taşındıkları apartmandan çıkarılan aileye, Melekbaba ve Yıldıztepe mahallelerinde farklı apartmanlarda dört kiralık daire bulundu. Ancak aile fertlerinin sosyo-kültürel yapısı nedeniyle ev sahipleri kira sözleşmesini son anda feshetti. Yıldıztepe Mahallesi’de bulunan daireye ise aile taşınmak istemedi.

Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hidayet Bozkurt, yaptığı açıklamada, eşi ‘adam yaralamak’ suçlamasıyla tutuklanan ve Derya (16), Rukiye (13), Hediye (11), Hasan (8), Müslüm (7), Rojin (6) ve Ekrem (4) isimli çocuklarıyla birlikte Zafer Mahallesi’nde bir çadırda yaşayan 36 yaşındaki Perihan Anuk’un durumuyla ilgili 3 günden bu yana çalıştıklarını söyledi. 3 kişilik ekiple kiralık daire aradıklarını anlatan Bozkurt, ailenin sosyo-kültürel durumu nedeniyle insanların konutlarını kiraya vermek istemediklerini ifade etti.

Bozkurt, şöyle devam etti: “Bu aile ile alakalı bize cumartesi günü sabah bize haber geldi. Biz de arkadaşlarla oraya gittik. Daha önceki konuttan, ev sahibi binayı yıkmayı düşündüğü için çıkarmış. Biz aileye kira yardımı yapmıştık. Ancak verdiğimiz bu kira yardımları da ev sahibine verilmemiş. Ardından biz aileyi apartmana yerleştirdik. Apartman sakinleri gürültü nedeniyle karar alarak aileyi çıkarmışlar. Aile çadırda yaşamaya başlamış.

Aynı gün 2 emlak bürosuyla görüşerek 2 daire bulduk. Birinci eve eşyaları taşıdık. Mahalleli ailenin sosyo-kültürel durumu nedeniyle apartman sakinleri kabul etmedi. Aile 9 kişi. Oradan çıkardık diğer eve gittik. Orada da ev sahibi, kira garantisinin olmaması nedeniyle dairesini kiraya vermek istemedi. Biz kefil olmamıza rağmen sıcak bakmadılar. Bugün Melekbaba Mahallesi'nde bir ev bulduk. Orada da mahalleli kabul etmedi. Bugün başka bir ev bulduk ancak orada benzer sorunlar yaşandı. Yine de bugün bir eve yerleştirmeye çalışacağız. Yıldıztepe Mahallesi'nde bulduğumuz bir eve ise aile yerleşmek istemedi. Biz yardımcı oluyoruz ama kimse ev vermek istemiyor.”

Aileye iki ayda 900 TL nakdi yardım yaparak tüm giderlerini de karşıladıklarını vurgulayan Bozkurt, “Vakfımıza ait bir konut yok. Bu yüzden doğrudan ev veremiyoruz. Biz vatandaşımıza, (eşi hapisten çıkana kadar) tüm ihtiyaçlarını karşılamayı vaat ediyoruz. Zaten biz söz konusu aileye son iki ayda 450’şer liralık yardımlar yaptık. Bizden kaynaklanan bir sorun yok. Biz Cumartesi günü sabahından bu yana 3 kişilik bir ekiple bu konuda çalışma yapıyoruz.” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.