7 ilde okullar tatil edildi

7 ilde okullar tatil edildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle 7 ilde eğitime ara verildi

Tüm yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 ilde bugün, ilköğretim, lise ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime ara verildi. Bazı illerde kartatili yarın da sürecek.

KONYA

Konya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime 2 gün ara verildi.

Konya Valiliği tatili kararını sabah saatlerinde açıkladı. Şehir yayın yapan yerel tv ve radyolar kar tatilini son dakika gelişmesi olarak duyuruldu.

SİVAS

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime 2 gün ara verildi.

Sivas Valisi Ali Kolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğünü belirterek, bu nedenle şehir genelinde 2 gün süreyle eğitime ara verildiğini bildirdi.

Vali Kolat, kapanan yolların ulaşıma açılması için de ekiplerin çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

KÜTAHYA

Kütahya'da, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime yarın ara verilecek.

Alınan bilgiye göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu, yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, bağlı belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, liseler ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime yarın ara verilmesini kararlaştırdı.

Kurul, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilerin de bir gün idari izinli sayılmasına karar verdi.

KIRŞEHİR

Kırşehir'de bugün sabaha karşı başlayan kar yağışı aratarak devam ediyor. Karı kalınlığı 25 santimetreye ulaşırken okullar valilik kararıyla tatil edildi.

Sabaha karşı yağmaya başlayan kar, yolları kapattı. Özellikle Kırşehir-Kayseri karayolu çevresinde etkili olan kar yağışı sebebiyle bu bölgeye tuzlama ve kar küreme araçları sevk edildi. Polis, şehir merkezinde sürücülere zincirlerini takmaları yönünde uyarıda bulundu.

Kalınlığı 25 santimi geçen kar bölgedeki trafiği de olumsuz etkiliyor. Akçakent ile Çiçekdağı arasında kalan karayolunun tamamen kapandığı gelen bilgiler arasında. Kapanan yollar greyder ve kar araçlarıyla açılmaya çalışılıyor. Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, taşıma sistemiyle eğitim gören ve Çiçekdağı ilçesindeki okullar tatil edildi. 150 köy yolunun ise kapandığı bildirildi.

Köy yollarının açılması için karayolları ve köy hizmetleri çalışmalara devam ediyor.

UŞAK

Uşak'ta kar yağışı nedeniyle Uşak merkez, Banaz, Sivaslı ve Karahallı ilçelerinde taşımalı sistem eğitim yapan ilk ve ortaöğretim okullarında eğitime bir gün ara verildi.

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Uşak merkez, Banaz, Sivaslı ve Karahallı ilçelerinde taşımalı sistemle eğitim yapan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada olumsuz hava koşullarının devam etmesi halinde tatilin uzatılabileceği, Eşme ve Ulubey ilçelerinde okulların tatil edilip edilmeyeceği yönünde kararın ilçe kaymakamları tarafından verileceği ifade edildi.

İl genelinde ise çok sayıda köy yolunun kapalı olduğu öğrenildi. İl özel idareye bağlı ekipler yol açma çalışmalarını sürdüğü, Karayolları 25. Şube Şefliğine bağlı ekiplerin İzmir-Ankara karayolu üzerinde kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaptığı kaydedildi.

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gece yarısı sona ereceğini, gece yollarda buzlanmanın artacağı uyarısında bulundu.

ORDU

Ordu'da gün boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının bazı ilçelerde etkisini artırdığı belirtildi.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği ve bazı ilçelerde yolların kapandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Kar yağışı nedeniyle Mesudiye'nin merkez ve köylerinde, Akkuş'un belde ve köylerinde, Kumru'nun ise sadece köylerinde okullara 16.01.2012 Pazartesi günü bir gün eğitime ara verilmiştir.''

AFYON

Afyonkarahisar il merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerde taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipinin bugün de devam etmesi nedeniyle yarın, il merkezi ve merkeze bağlı köy ve beldelerde ilköğretim ve ortaöğretim okullarında taşımalı eğitim yapılmayacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.