7 kişiyi kör edenlere sadece kınama!

7 kişiyi kör edenlere sadece kınama!

AFYONKARAHİSAR- 7 kişinin görme duyusunu kaybetmesine neden sağlık merkeziyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Kemal Demirkırkan, aynı gün katarakt ameliyatı yaparak 7 kişinin görme duyularını kaybetmesine neden olan özel sağlık merkeziyle ilgili Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı inceleme ve soruşturmaların tamamlandığını bildirdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Demirkırkan, soruşturma dosyasının Tabip Odası'na ulaştırıldığını söyledi. Demirkırkan, ilgili kurumun denetimlerinde saptanan eksiklikler nedeniyle Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan müdür, müdür yardımcısı ve şube müdürünün kınanmasına karar verildiğini bildirdi.

Demirkırkan, sağlık merkezi biriminde bulunan sterilizasyonla ilgili yönetmeliğe uymayan kısımların da düzeltilene kadar, cerrahi bölümlerin kapatılmasına karar verildiğini dile getirdi. Demirkırkan, "Müfettişlerin hazırladığı rapora göre, etik kurallar yönünden Tabip Odası soruşturmasına devam edecek. Bir de işin adli yönünden savcılığa suç duyurusunda bulunulması maddesi bulunuyor. Ancak, suç duyurusu daha önce yapıldı." dedi.

Tabip Odası olarak başlattıkları soruşturmayı da tamamladıklarını bildiren Demirkırkan, "Yönetim kurulu olarak soruşturma kapsamında arkadaşlar dosyalarını hazırladılar. Onur Kurulu'na sevk edildi. İnsanları suçlarken karşısındakine de bir savunma hakkı vermek durumundayız Türkiye Tabip Birliği (TTB) yönetmeliği gereği. İlgili arkadaşlar, kendi savunmalarını yaptılar ve dosyalarımızı hazırladık. Tahmin ediyorum, önümüzdeki cumartesi günü Onur Kurulu toplanacak ve karar verecek." diye konuştu.

CİHAN

Etiketler :