7 saatlik eylem sona erdi

7 saatlik eylem sona erdi

Kuşadası'ndaki bir banka şubesine giren silahlı 1 kişi, 12 kişiyi rehin aldı. 3'ünü saldı, 9'u elindeydi. Öğlen başlayan kriz polisin bankaya girmesiyle sona erdi

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ Kuşadası'ndaki banka şubesine girerek içeridekileri rehin alan silahlı kişinin, polisin operasyonuyla etkisiz hale getirildiği bildirildi. Rehineleri kurtarmak için çalışma yürüten polis ekipleri banka şubesine operasyon düzenledi. Yaklaşık 6.5 saattir içeride bulunanları rehin tutan silahlı kişi polis tarafından etkisiz hale getirildi. Silahlı kişi gözaltına alınırken, sağlık ekipleri de bankaya girdi.

İÇERİDE 9 REHİNE DAHA VAR Kuşadası'ndaki banka şubesine girerek içeridekileri rehin alan silahlı kişinin, 2 rehineyi daha serbest bırakmasının ardından, bankada halen 9 kişinin rehin tutulduğu bildirildi. Polisin, soyguncu ile görüşmek üzere banka şubesine girmesinin ardından serbest bırakılan 2 rehinenin dışarı çıktıklarında ellerinin arkadan bağlı olduğu gözlendi. Rehineler, polis nezaretinde Özel Kuşadası Hastanesi'ne ait ambulansla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

ELLERİ KELEPÇELİ 2 REHİNE DAHA SERBEST Kuşadası'nda silahlı kişinin içeridekileri rehin aldığı banka şubesinden, elleri bağlı 2 rehine serbest bırakıldı. Bankadan biraz önce elleri bağlı halde çıkan kişinin bu iki rehineden biri olduğu öğrenildi. Serbest bırakılan rehineler Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne getirildi.

İÇERİDEN ELLERİ KELEPÇELİ BİR KİŞİ ÇIKTI Kuşadası'nda silahlı kişinin içeridekileri rehin aldığı banka şubesinden, elleri arkadan kelepçeli 1 kişinin çıktığı gözlendi. Söz konusu kişi banka yakınında bekleyen polis ekipleri tarafından alındı.

ÖZEL EĞİTİMLİ 1 POLİS İÇERDE Kuşadası'nda banka şubesindeki personeli rehin alan silahlı kişiyle iletişim kuran bir polis memuru bankaya girdi. Banka şubesindeki rehineleri kurtarmak için çalışmalar sürerken, 3 polis bankanın önüne gelerek içeride bulunanlarla irtibata geçti. Ellerinde beyaz kağıt bulunan polisler silahsız olduklarını gösterirken, bir polisin cep telefonuyla görüşmesi yaptığı dikkati çekti.

3 polisten ikisi geri çekilirken, telefon görüşmesini yapan ve çelik yelek giydiği gözlenen polis memuru banka şubesine girdi. Bu arada, emniyet yetkilileri, basın mensuplarının bulundukları yerden daha geriye çekilmesini, görüşme halinde oldukları silahlı kişinin basın mensuplarını istemediğini söyledi. Diğer yandan serbest bırakılan rehinelerin, silahlı saldırganın bir kişi olduğunu söylediği öğrenildi. Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, biri tabancalı, diğeri tüfekli 2 soyguncu olduğunu kaydetmişti.

ÖZEL HAREKAT EKİPLERİ SEVK EDİLDİ Aydın Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri bölgeye sevk edildi. Bankanın etrafında yaklaşık 30 polis hazır bulundurulurken, polisler beşer altışar gruplar halinde çevrede uzun namlulu silahlarla siper almış durumda bekletiliyor. Çok sayıda vatandaşın olay yerine toplanması üzerine güvenlik şeritleri 300 metreye kadar genişletildi. Olayı takip eden gazetecilerden de güvenlik şeritlerinin dışına çıkmaları istendi. Aydın Emniyet Müdürü Kamil Çolak ile Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de olay yerinde bulunuyor.

SALDIRGANIN KOD ADI: ÇİLEKEŞ Kuşadası'ndaki banka şubesine girerek içeridekileri rehin alan silahlı kişilerin serbest bıraktığı rehinelerin, bir saldırganın kendine ''Çilekeş'' kod adını verdiğini ve elinde pompalı tüfek olduğunu söyledikleri bildirildi.

SERBEST BIRAKILAN REHİNELER PERSONEL Kuşadası'ndaki banka şubesine girerek içeridekileri rehin alan silahlı kişilerin serbest bıraktığı rehinelerin 46 ve 48 yaşlarında 2 kadın müşteri, bankada halen rehin bulunanların personel olduğu bildirildi.

SALDIRGANLAR POLİSE CEVAP VERMİYOR Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, bankaya giren silahlı 2 kişi, kendileriyle irtibat kurmak isteyen polisin çağrılarına yanıt vermiyor. Saldırganların herhangi bir örgütle bağlantısının bulunup bulunmadığı henüz kesinlik kazanmadı.

SALDIRGANLAR 12 KİŞİYİ YERE YATIRDI Kuşadası'ndaki banka şubesine giren kar maskeli ve silahlı 2 saldırganın içeride bulunan 12 kişiyi yere yatırdığı, saldırganlarla irtibat kurma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

SERBEST BIRAKILAN REHİNELERİN DURUMU İYİ Kuşadası'ndaki banka şubesine girerek içeridekileri rehin alan silahlı kişilerin serbest bıraktığı iki kadın rehinenin Kuşadası Devlet Hastanesi'nde muayenelerinin yapıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

POLİSTEN VATANDAŞA İÇERİ GİRİN UYARISI Kuşadası'ndaki banka şubesine giren silahlı kişilerin bekleyişleri devam ediyor. Banka şubesinin çevresinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Olayı takip eden gazeteciler ve bölgede toplanan vatandaşların güvenlik şeridinin dışında bulunan binaların içine girmeleri istendi. Öte yandan, içeride bulunanları rehin alan silahlı kişilerin serbest bıraktığı ikinci rehinenin de kadın olduğu, rehinenin hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Bu arada, zaman zaman içeriden gelen silah seslerinin bir süredir kesildiği duyuldu.

BİR REHİNE DAHA SERBEST Çok sayıda vatandaşın olay yerine toplanması üzerine güvenlik şeritleri 300 metreye kadar genişletildi. Olayı takip eden gazetecilerden de güvenlik şeritlerinin dışına çıkmaları istendi. Kuşadası'ndaki banka şubesine girerek içeridekileri rehin alan silahlı kişiler, rehinelerden bir kişiyi daha serbest bıraktı.

Söz konusu silahlı kişilerin, banka çalışanlarını rehin aldığı belirtildi. Çevrede gerekli güvenlik önlemlerini alan polis, içeride bulunanlara zarar verilmemesi yönünde anons yapıyor.

GÜVENLİK ŞERİDİ GENİŞLETİLDİ Kuşadası'ndaki bir banka şubesine giren silahlı kişilerin çalışanları rehin alması sonucu, vatandaşların olay yerinde toplanması üzerine bankanın etrafında oluşturulan güvenlik şeritleri genişletildi. Kuşadası sahil kenarında bulunan banka şubesine silahlı kişilerin girdiği yönündeki bilgi üzerine hem ilçedeki polis ekipleri hem de Aydın Özel harekat ekipleri bölgeye sevk edildi. Bankanın etrafında yaklaşık 30 polis hazır bulundurulurken, polisler beşer, altışar gruplar halinde çevrede uzun namlulu silahlarla siper almış durumda bekletiliyor.

SERBEST BIRAKILAN REHİNE HASTANEDE Kuşadası'ndaki banka şubesine girerek, içeride bulunanları rehin alan silahlı kişilerin elleri bağlı şekilde serbest bıraktığı kadın ambulansla hastaneye sevk edildi. Görgü tanıkları banka içerisinden silah seslerinin geldiğini iddia etti.

10 ÇALIŞAN 3 MÜŞTERİ VAR Rehin alınanlardan bir kadın, elleri bağlı şekilde serbest bırakıldı. Bankada kaç kişinin çalıştığı ve içerideki müşteriler hakkında henü bir bilgi yok. Vali Vekili içeride 10 çalışan ve 3 müşterinin olduğunu söyledi.

VALİ: ZANLILAR SİLAHLI İKİ KİŞİ Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Kuşadası'ndaki banka şubesine girerek içeridekileri rehin alanların biri tüfekli, diğeri tabancalı iki kişi olduğunun görüldüğünü, ekiplerin söz konusu kişilerle diyalog kurmaya çalıştığını söyledi.

CAMLARI BOYADILAR Zanlıların, içerisinin görünmemesi için camları boyadığı gözlenirken, bazı görgü tanıkları içeriden silah sesleri geldiğini iddia etti.

Kuşadası sahil kenarında bulunan banka şubesine silahlı kişilerin girdiği yönündeki bilgi üzerine polis ekipleri olay yerine geldi.

Etiketler :