77 kişinin katilini yargılarken iskambil oynadı

77 kişinin katilini yargılarken iskambil oynadı

Oslo'da, 77 kişiyi katleden Anders Breivik’in yargılandığı cinayet davasında yargıçlarından biri iskambil oynarken kameralara yakalandı.

Mahkemede geçen yedi haftadan sonra, işleri toplu katliam yapan Norveçli katilin kaderine karar vermek olan beş yargıç, Anders Breivik’in cinayet davasında sıkılmış olmalılar ki bu uzun duruşmaya başkanlık eden yargıçlardan biri kendi diz üstü bilgisayarında iskambil oynarken kameralara yakalandı.

Osla’da süren ve pazartesi günü sekizinci haftasına giren davada, mahkeme heyetindeki beş yargıçtan biri olanErnst Henning Eielsen’in İsveçli bir profesörün şahitliğini dinliyor olması gerektiği bir sırada, hileli kart oyununun üstesinden gelmeye çalıştığı kameralardan kaçmadı.

Bu görüntü, Breivik’in geçen sene öldürdüğünü itiraf ettiği 77 kişinin akrabası tarafından pek de hoş karşılanmayacağa benziyor.

Oslo Mahkemesi Eielsen’in davaya konsantre olduğunu savunurken, mahkeme sözcüsü Irene Ramm AFP Haber ajansına, "Yargıçlar mahkemeye verilen ifadeleri ve sunulan kanıtları dikkatle takip ediyor. Herkesin odaklanma şekli farklıdır." açıklamasında bulundu.

Bu tür bir hadise mahkemedeki ilk skandal değil.

Geçtiğimiz Nisan ayında bir başka yargıç dava sırasında Facebook’a yorum yaparken yakalanınca görevden alınmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.