8.8 Büyüklüğünde deprem meydana geldi

8.8 Büyüklüğünde deprem meydana geldi

Japonya'nın kuzeyinde 8.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem insanlık tarihinin en büyük beşinci depremi olarak tarihe geçti. Deprem yerel saatle 14:46'da meydana geldi.

Depremin yerin 10 kilometre altında, doğu kıyısına 125 kilometre uzaklıkta olduğu kaydedildi

Depreme 371 kilometre uzaklıktaki Tokyo'da depremden sonra tsunami etkili oluyor. Araçlar denize doğru sürükleniyor. Kentte yer yer yangınlar çıktı. Depremin merkez üssünde durumun ne olduğuna ilişkin hiçbir haber gelmiyor. Dünya gelen görüntüleri dehşet içinde izliyor... Son gelen bilgiye göre Tokyo havaalanı ulaşıma kapatıldı...

Tsunami dalgaları tarlaları, çiftlikleri vurdu. Yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki tsunami dalgaları yıkarak ilerliyor. Nükleer Santrallerin durumu henüz bilinmiyor... Beş santral da hemen kapatıldı.

 

Tsunami dalgalarının Japonya'nın yanısıra Tayland'ı da etkilediği yolunda haberler geliyor. Tsunami tehlikesi Rusya'yı bile tehdit ediyor. Depremin en büyük zararı Sunday kentinde yaptığı belirtiliyor. Otoyolları yıktığı, araçları önüne kattığı görüldü. Can kaybına ilişkin henüz bir bilgi gelmedi.

TSUNAMİ DEHŞETİ

Depremin ardından Japnoy'yı yüksekliği 6 metreyi bulan tsunami dalgaları vurdu.

Dalgalar kıyıda yüzlerce metre ileriye gidip araçları denize doğru çekti.

Bir anda denizin üstü araçlarla doldu.

4 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

 Japonya’nın kuzeydoğusunda, 8.9 büyüklüğündeki depremin ardından 4 artçı deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, 7.1 büyüklüğe kadar 4 artçı depremin daha olduğunu bildirdi.

NHK televizyonu, 8.9 büyüklüğündeki depremin, başkent Tokyo’daki binaları salladığını ve "çok sayıda yaralı" olduğunu duyurdu.

NHK kanalı, Fukushima bölgesindeki Onahama kentinde araçların, evlerin ve binaların tsunamiyle sürüklenip götürüldüğü görüntüleri yayınladı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :