8 askeri şehit eden silahlar Suriye'den

8 askeri şehit eden silahlar Suriye'den

Suriye lideri Beşar Esed'in, "Silah desteği verin" talimatını yerine getiren Suriye Gizli Servisi El Muhaberat'ın 70 roketatar ile uçaksavarı PKK'ya geçen hafta teslim ettiği ortaya çıktı.

 

 

 

Terör örgütü, Suriye'nin RPG-7 roketatarları ile önceki gece Çukurca bölgesindeki 3 karakola saldırıp, 6 asker ile 2 korucuyu şehit etti. Sabah’ın haberine göre; saldırıyı Kazan kırsalı ile Metine kampından gelen ve aralarında Suriyelilerin de olduğu teröristlerin yaptığı belirtildi. Bütün dünyanın gözlerinin çevrildiği, büyük bir iç karışıklık yaşayan Suriye'nin son dönemde terör örgütü PKK 'ya verdiği silah desteğine ilişkin iddialar kanıtlandı. Güvenlik kaynakları, Beşar Esed yönetiminin, Suriye'nin kuzeyini PKK'nın kontrolündeki PYD'ye terk etmesinin ardından, PKK'ya silah desteğini de belirledi. Esed'in, istihbarat örgütü El Muhaberat'a, "PKK'ya silah desteği verin" talimatının geçen hafta yerine getirildiği ve terör örgütü timlerine toplam 70 adet RPG -7 roketatar ile uçaksavarın teslim edildiği öğrenildi. PKK ile El Muhaberat arasındaki koordinasyonu ise bir süre önce HPG'nin askeri kanat sorumluluğunu, kendisi gibi Suriyeli Bahoz Erdal'dan devralan Sofi Nurettin kod isimli Halaf El Muhammed'in sağladığı belirlendi.

 

 

ÇUKURCA'DA SURİYE SİLAHLARI

 

 

Güvenlik kaynakları, Esed'in verdiği ağır silahların önceki gece Çukurca'da gerçekleştirilen ve 6 asker ile 2 korucunun şehit verildiği saldırıda kullanıldığını kaydetti. Saldırılarda El Muhaberat'ın teslim ettiği RPG-7 roketatarların kullanıldığı ifade edildi. Terör örgütünün, Ayn Al Arap ve Afrin bölgelerinde silah depoları oluşturduğu gelen bilgiler arasında. En son istihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre, Esed net ifadelerle Suriye'nin kuzeyini PKK'ya bıraktığını söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.