8 güvenlik kamerası da kapalıymış!

8 güvenlik kamerası da kapalıymış!

Tuğgeneral Levent Ersöz'ün kaldığı binaya silahla girerken yakalanan Erhan Keskin'in üzerindeki sis perdesi varlığını koruyor.

Tuğgeneral Levent Ersöz'ün kaldığı binaya silahla girerken yakalanan Erhan Keskin'in üzerindeki sis perdesi varlığını koruyor.

Olayın meydana geldiği cumartesi gecesi Çapa Tıp Fakültesi'ndeki söz konusu binada bulunan 8 kameranın kapalı olduğu ortaya çıktı. Arbede öncesi ve sonrasında kayıt yapmadığı tespit edilen kameraların hafızalarının dolduğu ileri sürülürken, olaydan sonra hafıza kartlarının değiştirilmesinin gündeme geldiği belirtildi. Alınan bilgilere göre, Levent Ersöz, çevresine güvenliğiyle ilgili yakınmalarda bulunuyor. Sık sık 'beni korumuyorlar' diye şikâyet eden Ersöz, 'her şeyi itiraf edeceğini' söylüyor. Çalışmayan güvenlik kameraları daha önce de tartışılmış, görüntü kaydedilmemesi soruşturmalara konu olmuştu. Danıştay saldırısı ile Malatya'daki misyoner cinayeti olaylarında da kameraların kayıt yapmaması zanlıların bağlantılarını gündeme getirmişti.

Hafızaların yetersiz olması nedeniyle üniversitedeki kameraların hafızalarının sürekli silinerek kontrol edilmesi gerekiyor. Aksi halde kamera belli bir süre kayıt yaptıktan sonra yeni görüntü çekemiyor. Bu nedenle hastanede Ersöz'ün de yattığı birçok yerin görüntü kayıtları bulunmuyor. Aynı kameraların diğer Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın yattığı hastanede de bulunduğu iddia ediliyor. Polis tarafından sorgulanan saldırgan Erhan Keskin'in verdiği çelişkili ifadeler de dikkat çekmişti. Üzerinden iki silah çıkan saldırganın 12 gündür hastane çevresinde dolaştığı anlaşılmıştı. Keskin'in "Hastaneye o gece gittim." ifadesi üzerine kayıtları inceleyen polis, Keskin'in 12 gündür hastanede olduğunu belirlemişti.

Öte yandan Erhan Keskin'in sözleri doğrultusunda olayla ilgili emekli bir astsubay ifadesi alınmak üzere tekrar şüpheli olarak gözaltına alındı. Daha önce saldırgan Erhan Keskin, savcılıktaki ifadesinde hastaneye emekli bir astsubaydan borcunu almak için gittiğini söylemişti. Ancak Erhan Keskin'in savcılıktaki sözlerini değiştirmesi üzerine Sedat D. şüpheli sıfatıyla tekrar ifadesi alınmak üzere İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Terör örgütü üyeliğinden tutuklanan Erhan Keskin'in savcılıktaki ifadesinde "Sedat D.'nin emriyle hastaneye gittim ve orada Levent Ersöz'ün yattığını biliyordum." dediği öğrenildi. Erhan Keskin'in, ifadesinde gündemi değiştirmek için ateş ettiğini ve hedefine de ulaştığını söylediği belirtildi. Bu ifadeler üzerine emekli astsubay Sedat D. tekrar gözaltına alındı. Şüpheli sıfatıyla gözaltında tutulan emekli astsubay Sedat D.'nin bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor. ÇAĞLAR AVCI

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :