8 şehit verdiğimiz saldırıda merak edilen 16 soru

8 şehit verdiğimiz saldırıda merak edilen 16 soru

PKK tarafından düzenlenen, 8 polis memurunun şehit olduğu saldırıyla ilgili ilginç iddialar gündeme geldi.

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Basın Sözcüsü Abdurahman Yılmaz , Bingöl-Karlıova yolunda meydana gelen saldırıyla ilgili cevaplanması gereken 16 soru sordu...

Polisleri taşıyan midibüse sinyal kesici jammerin olmadığı, rutin yol kontrolünün yapılmadığı, zırhlı personel taşıyıcı aracın arızalandığı ve uzun süredir arızasının giderilmediği başta olmak üzere bir çok soru yanıt bekliyor.

BDP'YE GÖNDERME YAPTI

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Basın Sözcüsü Abdurahman Yılmaz, Karlıova ilçesinde dış görevde bulunan ve görevleri bittikten sonra başka bir görev için Bingöl 'e dönüşlerinde hainlerin gerçekleştirdiği menfur saldırının vicdan ve izan sahibi herkesi, her kesimi derinden üzdüğünü söyledi. Yılmaz, "Sağduyulu halkımız tek yürek olup, insanlık dışı bu hain saldırıyı lanetlerken, kimileri alçakça saldırıya gerekçe üretip, çirkin yüzlerini tekrar faş etmiş ve bu ülkenin namuslu insanlarını bir kez daha şaşırtmamışlardır." dedi.

YANITLANMASI GEREKEN SORULAR VAR

Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli emniyet mensupları ile ilgili bazı iddialar olduğunu ve bunun sosyal medyada de yer aldığını belirten Yılmaz, bunlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılamasını istediklerini kaydetti. Yılmaz yanıtlanması gereken soruları şöyle sıraladı:

" -Konvoyda neden jammer ( sinyal kesici ) olmadığı doğru mudur?

-Karlıova'da polis konvoyunun geçişi öncesi 'prosedür gereği yapılması gereken yol kontrolünün yapılmadığı' iddiası doğru mudur?

-Yaklaşık 10 gün önce arıza yapan ve masrafa da bin-bin beş yüz TL olan zırhlı araç neden tamir edilmemiştir?

-Personelin toplu ulaşımında kullanılan tüm araçlar zırhlı mı?

-Eski model ve trafik mevzuatına uygun olmadığı doğru mu?

-Bingöl Emniyeti'ne kayıtlı ve hepsi zırhlı bir Renault Fluence, bir Nissan arazi aracı ve bir de Passat makam aracı olan Bingöl İl

-Emniyet Müdürü, bu iddiaları biliyor mu?

-'O yoldan gece bile kaç kez geçilmiş ve zırhsız araçla geçmek istemiyoruz'' güvenlik zafiyeti var' diye 15-20 Ağustos 2011 tarihlerinde BİMER'e şikâyet edilmiş midir?

Böyle bir şikayet varsa nasıl değerlendirilmiştir? -Ne tür tedbirler alınmıştır? -Şehit Polis memuru Samet Kırcalı, 1 ay izinde iç kulakta sorun olduğu için rapor alıp, raporuna itibar edilmedi mi?

-Raporlu halde mi göreve gönderildi? -Karlıova ilçesindeki KCK operasyonu kaç saat sürmüştür?

-Son üç gündür; toplam kaç saat istirahat verilmiştir?

-Bu verilen istirahat süresinin 10 saati geçmediği doğru mudur?

-Kesintisiz 25 saat çalıştırılma ayda 300 saate varan çalıştırma insan haklarına ve mevzuata aykırı şekilde, olayda şehit olan ve yaralanan emniyet mensuplarının görev yaptırılması doğru mu?

-Görevlendirilen memurların haftalık çalışma saati 60 saat olup da üzerine ek görevler, dış görevler ile daha da şartlar ağırlaştırılıyor mu?

-İnfilak eden midibüs zırhlı değildi. Polisler ölmeseydi 25 saatlik mesainin ardından, dün Bingöl Şehir Stadı'nda oynanacak Elazığ Belediye spor - Keçiören gücü 3. lig karşılaşmasında görev yapacaklar mıydı? Bu nasıl hukuk, insan hakları anlayışıdır?" (Zaman)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.